ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, ενημερώνει τους απολυμένους της αλυσίδας ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, ότι μετά την κινητοποίηση που έγινε χτες το πρωί στον ΟΑΕΔ για την καθυστέρηση της καταβολής του ταμείου αφερεγγυότητας που δικαιούνται λόγω διαφόρων κολλημάτων που επικαλούνταν η Διοίκηση του ΟΑΕΔ,

δόθηκε απάντηση σήμερα το πρωί ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το ποσό που αναλογεί στον καθέναν.

“Να σημειωθεί ότι δεν αμφισβητούμε τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν από τις αναγγελίες των οφειλομένων που κατέθεσαν κάποιοι από τους εξουσιοδοτημένους δικηγόρους προς τον ΟΑΕΔ, γι’ αυτό άλλωστε προβλέπεται και από το νόμο η διαδικασία της επαλήθευσης των ποσών, όμως δεν αποτελεί προϋπόθεση η επαλήθευση των ποσών αυτών για να λάβουν οι πρώην εργαζόμενοι το ταμείο αφερεγγυότητας. Η επαλήθευση προβλέπεται στην διαδικασία της πτώχευσης, αποτελεί στάδιο που πρέπει να γίνει και είναι απαραίτητο, όχι όμως στην παρούσα φάση.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τις ανεξόφλητες αποδοχές τους που αντιστοιχούν στο τελευταίο εξάμηνο πριν την κήρυξη της πτώχευσης της επιχείρησης, το ποσό για τον κάθε απολυμένο είναι διαφορετικό, από 1 έως και 3 μισθούς, με βάση τη σύμβαση εργασίας τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εφησυχάσουν. Σε περίπτωση μη υλοποίησης της δέσμευσης της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να παρέμβουμε αποφασιστικά το επόμενο διάστημα για την άμεση λύση του ζητήματος αυτού, ακόμα και με κατάληψη του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ της πόλη μας, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί και από την τελευταία Γ.Σ., σε περίπτωση που απάντηση της Διοίκησης ήταν αρνητική για την άμεση καταβολή του επιδόματος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ