ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ CERN

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN (Ελβετία) πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση που έλαβε το σχολείο από το διεθνές ερευνητικό κέντρο. Συνολικά 47 μαθητές της Α ´ και Β ´ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου με 4 συνοδούς εκπαιδευτικούς

(Τσοτσάνη Ευθυμία, Κουτσιούλης Νικόλαος, Τσικαντέρη Ραλλού, Τσιούκα Ευαγγελία) είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του CERN, όπου Έλληνες ερευνητές με επικεφαλής την κ. Χατζηφωτιάδου, τους παρουσίασαν το μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα που γίνεται στον πλανήτη, τους επιταχυντές πρωτονίων.

CERN1Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τη δημιουργία του CERN, επισκέφθηκαν χώρους όπου πραγματοποιούνται ξεχωριστές διαδικασίες των πειραμάτων που αφορούν τα στοιχειώδη σωμάτια, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη διαδραστική έκθεση Microkosmos.

Οι μαθητές επέστρεψαν γεμάτοι εικόνες και πληροφορίες από τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της Φυσικής, μέσα από την δυνατότητα που τους δόθηκε να επισκεφθούν το κέντρο της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας, το CERN της Ελβετίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ