Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ, Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ…

Ο Περιφερειάρχης κύριος Αγοραστός μας έχει συνηθίσει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, άλλωστε σε αυτό, φαίνεται, να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής του ενασχόλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συχνά μεγαλοποιεί, εμφανίζει επαναληπτικά τις ίδιες δράσεις ή ακόμη και ιδιοποιείται έργα υπερκείμενων αρχών φθάνοντας στα όρια της αντιποίησης αρχής κ.α.

Ο επικοινωνιακός του παροξυσμός, όμως δεν περιορίζεται μόνο σε υπερθεματισμό, αλλά συχνά περνάει και στην παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση θεμάτων που μπορεί να δημιουργήσουν σύγχυση και πανικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η αναφορά του, στο υποτιθέμενο, θέμα του λιγνίτη στην περιοχή της Ελασσόνας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παραλαβή της Β 1 φάσης του χωροταξικού σχεδίου .

Ο Κύριος Περιφερειάρχης κατηγόρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι επαναφέρει το θέμα του λιγνίτη για την περιοχή της Ελασσόνας, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι αυτό ήταν πρόταση μιας ανεξάρτητης μελετητικής ομάδας, η οποία προφανώς έλαβε ως βάση αυτά που είχαν υιοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατά την παραλαβή της Α φάσης της μελέτης, παρότι ομόφωνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε εκφραστεί η αντίθεση σε αυτό.

Αντί, λοιπόν, ο Περιφερειάρχης να κάνει την αυτοκριτική του επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις κυβερνήσεις που με ευλάβεια υπηρέτησε, διαστρεβλώνει, προφανώς με σκοπιμότητα, την θέση μας που ήταν και είναι κάθετα αντίθετη με την εκμετάλλευση των ορυκτών καυσίμων, ιδιαίτερα του λιγνίτη και την οποία ρητά επανέλαβε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή Ελασσόνας ο Αν. ΥΠΕΝ Γ. Τσιρώνης. Γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ο κ. Περιφερειάρχης ότι το Υπουργείο διατυπώνει τις τελικές του θέσεις για το χωροταξικό μετά το τέλος της διαβούλευσης και αφού λάβει όλες τις παρατηρήσεις από κάθε ενδιαφερόμενο και την περιφερειακή αρχή.

Είναι σε όλους γνωστό ότι ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε, όχι απλά κάθετα αντίθετοι με την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της Ελασσόνας, αλλά και σκοπεύουμε να αποδεσμευθούμε το συντομότερο δυνατόν από όλα τα ορυκτά καύσιμα, πολύ πιο σύντομα από ότι το επιβάλλουν οι νέοι στόχοι που καθορίστηκαν στη σύνοδο των Παρισίων, προωθώντας άμεσα τις Α.Π.Ε και ενισχύοντας την πράσινη οικονομία με βάση το πλαίσιο του new green deal.

Δεν πιστεύαμε, ποτέ, ότι θα χρειαζόταν να δημοσιοποιήσουμε την πάγια και σταθερή μας αντίθεση για τον λιγνίτη, αφού θεωρούσαμε ότι δεν θα υφίστατο ποτέ λόγος, ο επικοινωνιακός παροξυσμός, όμως, του κ. Περιφερειάρχη το κατάφερε και αυτό και πρέπει σε αυτό το σημείο να του το πιστώσουμε, είναι όντως άσσος στην επικοινωνία, στην ουσία των πραγμάτων όμως;

Το πλέον λυπηρό είναι ότι αυτή του η πρωτοβουλία αξιοποιήθηκε και από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και μη), τα οποία «αλαλάζοντας και κραυγάζοντας», στοιχήθηκαν, πειθαρχημένα και πειθήνια, στο πλευρό του κ. Αγοραστού, χωρίς να κάνουν τον κόπο να απευθυνθούν στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να διασταυρώσουν το «λαβράκι» που τους σέρβιρε ο περιφερειάρχης. Άραγε, αυτό να οφείλεται στην ανικανότητά τους ή στις γνωστές σχέσεις διαπλοκής που διαφεντεύουν (και) την περιφέρεια Θεσσαλίας;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ