ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δριμύ κατηγορώ από την παράταξη της αντιπολίτευση του δήμου Τεμπών «Νέα Δύναμη» για τον προϋπολογισμό του 2016, με αφορμή και την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Με επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Μανώλης τονίζει τα εξής:

«Με τις ψήφους της συμπολίτευσης και μόνο ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός  του δήμου Τεμπών. Προϋπολογισμός στα αυστηρά πλαίσια που ορίζει το παρατηρητήριο και η δημοτική πλειοψηφία βρέθηκε σε δυσχερή θέση, δεν έπεισε, απέδωσε την κατάντια του δήμου μας στις «δύσκολες συγκυρίες» και τις κυβερνητικές επιλογές, λες και η ίδια είναι άμοιρη των ευθυνών της. Πώς να πείσει άλλωστε;

Έναν προϋπολογισμό μεγέθους πρώην Καποδιστριακού δήμου!!! ίσα – ίσα να λειτουργούμε. Συνταγμένος με τόση προχειρότητα που σε στήλη των εξόδων προβλέπεται πίστωση για ανύπαρκτα έξοδα, στα δε έσοδα οφειλές από αμνημονεύτων ετών που ασφαλώς δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν.

Έναν προϋπολογισμό που διεκδικείται από απλήρωτους προμηθευτές, εργολάβους και τελευταία από εργαζόμενους στις αίθουσες των δικαστηρίων, χωρίς να αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα των οφειλόμενων.

Έναν προϋπολογισμό χωρίς  προοπτική, χωρίς ελπίδα και αυτό γιατί απουσιάζουν έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας, την ασφάλεια των παιδιών μας, την πολεοδομική ανάπτυξη του δήμου μας, την υγεία μας.

Για έργα όπως η πιστοποίηση ασφάλειας σχολικών κτιρίων και η πιστοποίηση λειτουργίας των παιδικών χαρών δεν προβλέπεται ούτε 1 €. Το αγροτικό και οδικό δίκτυο ορεινό και πεδινό παραμένει ασυντήρητο και επικίνδυνο, κάποιες μικροσυντηρήσεις, που προβλέπονται είναι «σταγόνα στον ωκεανό». Στην υπηρεσία του ηλεκτροφωτισμού αν και πέρυσι η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή ψήφισε αύξηση των τελών, πολλές γειτονιές βρίσκονται στο σκοτάδι.

Για μελέτες εφαρμογής Γ.Π.Σ. και  μελέτες ΣΜΠΕ, παρεμβάσεις που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο δήμο Τεμπών, θα προσελκύσουν επενδύσεις, θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, προβλέπεται το ιλιγγιώδες  ποσό των 3.000,00 €.

Σε ότι αφορά την παράταξη «Νέα Δύναμη» δηλώσαμε ότι καταψηφίζουμε αυτόν τον προϋπολογισμό γιατί στο δήμο μας αρμόζει άλλος προϋπολογισμός, άλλη διαχείριση και στους δημότες μας σίγουρα μία άλλη πολιτική. Άλλωστε οι περισσότεροι απογοητευμένοι από την κεντρική εξουσία, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας μην τους απογοητεύσουμε και μεις. Ας αγωνιστούμε με σθένος όλοι μαζί.

Αν η πλειοψηφία νοιώθει υπερήφανη, δικαίωμά της, τους ευχόμαστε καληνύχτα και καλά όνειρα.

Χρόνια πολλά και του  χρόνου με υγεία σε όλους τους συνδημότες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ