ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 25,26,27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ 1,2,3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων στις 25, 26, 27 Δεκεμβρίου καθώς και στη 1,2,3 και 6 Ιανουαρίου στο δήμο Τυρνάβου εξέδωσε η αντιδημαρχία καθαριότητας, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να προσέχουν για να διατηρούν τον τόπο τους καθαρό.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ενόψει των γιορτινών ημερών και προκειμένου η πόλη μας να είναι καθαρή και αισθητικά αναβαθμισμένη, η αντιδημαρχία Καθαριότητας καλεί όλους τους δημότες αλλά κυρίως τους καταστηματάρχες να ακολουθήσουν τους παρακάτω απλούς κανόνες, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι, κατά το μέρος που μας αναλογεί ,στο εορταστικό κλίμα και στο να γίνει η πόλη μας ελκυστική για όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες.

  • Φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου του πεζοδρομίου ή της πλατείας που καταλαμβάνει το κατάστημά μας.
  • Τοποθετούμε τα απορρίμματα αποκλειστικά ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ μέσα σε σακούλες καλά σφραγισμένες, και τα μεταφέρουμε στους πλησιέστερους κάδους λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη διέλευση του απορριμματοφόρου και οπωσδήποτε όχι τις ημέρες που δεν πραγματοποιείται αποκομιδή.

Αυτό επιβάλλεται ιδιαίτερα για καταστήματα με αυξημένη παραγωγή υπολειμμάτων, όπως καταστήματα εστίασης, κρεοπωλεία, κ.α.

  • Στους κάδους ανακύκλωσης τοποθετούνται μόνο απορρίμματα που ανακυκλώνονται (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο), ενώ τα γυάλινα μπουκάλια τοποθετούνται στους κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού. Ειδικότερα, τα άδεια κουτιά τοποθετούνται καλά συμπιεσμένα και όχι στην αρχική τους μορφή, γιατί καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο.
  • Δεν ρυπαίνουμε τους κοινόχρηστους χώρους με διαφημιστικά φυλλάδια, αφίσες κ.α.”

Τα προγράμματα αποκομιδής απορριμμάτων & ανακύκλωσης δεν θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημέρες:

Παρασκευή 25/12/2015,   Σάββατο 26/12/2015, Κυριακή 27/12/2015, Τετάρτη 30/12/2015

Παρασκευή 1/1/2016, Σάββατο 2/1/2016, Κυριακή 3/1/2016  και Τετάρτη 6/1/2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ