ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τη διαμάχη μεταξύ του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για το ποιος έχει δικαίωμα να κάνει σχολικές εκδρομές πλήρωσαν σήμερα με ταλαιπωρία μίας και πλέον ώρας οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου που είχαν προγραμματίσει μονοήμερη εκδρομή μαζί με συνοδούς καθηγητές στη Θεσσαλονίκη.

Η ταλαιπωρία οφείλεται στο γεγονός ότι τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ που επρόκειτο να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκαν από την αστυνομία έξω από το σχολείο ύστερα από καταγγελία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων που υποστηρίζουν ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν μπορεί να κάνει σχολικές εκδρομές. Μάλιστα όπως σημειώνουν εκπρόσωποί τους το όλο θέμα βρίσκεται στα δικαστήρια ύστερα από μηνύσεις που υπέβαλε ο σύλλογος κατά της διοίκησης του ΚΤΕΛ.

Από την πλευρά τους γονείς και εκπαιδευτικοί που διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία των μαθητών σημείωναν ότι αυτές τις διαμάχες δεν πρέπει να τις πληρώνουν μαθητές αφού το σχολείο ενήργησε νόμιμα και ζήτησε προσφορά παίρνοντας τη φθηνότερη από το ΚΤΕΛ που τελικά και επέλεξε.

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων σημείωναν ότι το ΚΤΕΛ αν θέλει να κάνει σχολικές εκδρομές θα πρέπει να τις κάνει με τα λεωφορεία της τουριστικής επιχείρησης που δημιούργησε και όχι με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ επισημαίνοντας ότι και οι προσφορές θα πρέπει να δίνονται από την τουριστική επιχείρηση και όχι από το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με τους μαθητές ξεκίνησαν το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη ύστερα από μία ώρα και προφανώς η διαμάχη θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ