ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ!

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος εννέα ομάδων άσκησαν οι υπεύθυνοι άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης για συμμετοχή σε αγώνες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ύποπτοι προς χειραγώγηση!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ΠΑΕ Βέροια, Ηρακλής, Αχαρναϊκός, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Παναιγιάλειος, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εργοτέλης και Απόλλων Σμύρνης και αφορούν τους εξής αγώνες:
Κέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 (18/10/15, Football League)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός 0-1 (27/10/15, Κύπελλο)
Ζάκυνθος-Εργοτέλης 2-2 (27/10/15, Κύπελλο)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1 (27/10/15, Κύπελλο)
Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 3-0 (08/11/15, Football League)
Βέροια-Ηρακλής 0-0 (25/11/15, Super League)

Την ίδια ώρα στην αντεπίθεση περνά με ανακοίνωσή της η Αναγέννηση Καρδίτσας κάνοντας λόγο για «παπαγαλάκια» και ζητώντας επιτακτικά να αποχωρήσει από το στοίχημα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, με την κλήση του εισαγγελέα για νέα ύποπτα ματς, συμπεριλαμβανομένων εκείνα της ομάδας μας με τον Αχαρναϊκό για το Κύπελλο και με την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα, μεγαλώνουν  οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει πριν και μετά τους αγώνες για τις περίεργες και ακατανόητες στοιχηματικές αποδόσεις.

Οι προβλέψεις έφερναν τότε την ομάδα μας να χάνει και μάλιστα, ακόμη και στο ματς με τον Αχαρναϊκό, παρότι διεξαγόταν στην έδρα μας και λογικά έπρεπε να είναι το φαβορί!

Πράγματι, η απόδοση της ομάδας μας ήταν εξαιρετική, αλλά με πολύ κακή διαιτησία ηττήθηκε από  ένα ανύπαρκτο φάουλ προς το τέλος της αναμέτρησης.

Σε ένα παιχνίδι που έπεσαν “κορμιά” και ο κόσμος έμεινε για αρκετή ώρα στο γήπεδο να διαμαρτύρεται για τις επιδόσεις του διαιτητή.

Επειδή απ’ ότι βλέπουμε οι κλήσεις και διώξεις συνεχίζονται σχεδόν για το σύνολο των ομάδων της κατηγορίας και επειδή τυγχάνει να πορευόμαστε με συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας τα τελευταία πέντε χρόνια ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και με ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ και ας μας χαρακτηρίζουν “γαλατικό χωριό” που πάει κόντρα στο ρεύμα, απαιτούμε να διερευνηθούν ουσιαστικά και άμεσα τα πάντα.

Να ανοίξουν λογαριασμοί, και ό,τι άλλο χρειάζεται. Είμαστε στη διάθεσή σας…

Να χυθεί άπλετο φώς σε όλες τις πτυχές όλων των αγώνων, αλλά να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα και όχι απλά εντυπώσεις και θόρυβο για το τίποτα.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να “λασπώνει” την ομάδα μας που είναι υπόδειγμα λειτουργίας, συνέπειας και διαφάνειας και το γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Επίσης, επειδή παρατηρήθηκαν και εκτός αυτών των δύο παραπάνω περιπτώσεων, περίεργες εις βάρος της ομάδας μας στοιχηματικές αποδόσεις σε παιχνίδια που ακολούθησαν, πρωτοπορούμε για άλλη μια φορά και ζητάμε από τους αρμόδιους να αποσύρουν την Αναγέννηση άμεσα από το στοίχημα.

Δεν επιθυμούμε η ομάδα μας να περιλαμβάνεται σε στοιχηματικά παιχνίδια…

Είμαστε ΚΑΤΑ του μοντέλου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έτσι όπως σήμερα λειτουργεί και πριν δυο χρόνια όπως είναι γνωστό με επίσημο αίτημά μας είχαμε ζητήσει να γίνει ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ και η Β’ Εθνική κατηγορία.

Το αίτημά μας απορρίφθηκε και υποχρεωτικά δημιουργήσαμε ΠΑΕ.

Αν και ασπαζόμαστε το μοντέλο μελών στη λειτουργία του συλλόγου μας,  παρ’ όλα αυτά δημιουργήσαμε μια ΠΑΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ δίχως καμία προσφυγή επί τέσσερα χρόνια, δίχως οφειλές στις δημόσιες υπηρεσίες και τρίτους, με αδειοδότηση και συνέπεια σε όλες τις υποχρεώσεις της.

Ως εδώ και μη παρέκει…

Δεν επιθυμούμε η ομάδα μας να γίνεται έρμαιο φημών από το κάθε… πονεμένο παπαγαλάκι σε κάθε παιχνίδι που εμείς το βλέπουμε ως αθλητική γιορτή.

Βγάλτε μας τώρα έξω από το στοίχημα και παίξτε μόνοι σας…», καταλήγει η οργισμένη ανακοίνωση της θεσσαλικής ομάδας, περιγράφοντας με ανάγλυφο τρόπο τη δυσωδία που αναδύει το κατά τα άλλα δημοφιλές παιχνίδι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ