ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Σε υπογραφή αποδοχής των γενικών όρων σύνδεσης των δημοτικών κτιρίων του Δήμου Φαρσάλων με το δίκτυο Φυσικού Αερίου προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαρσάλων, εκπροσωπούμενη από το Δήμαρχο Άρη Καραχάλιο. Η ΕΠΑ Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Λεωνίδα Μπακούρα και τα στελέχη της.

Με αφορμή τις επικείμενες εργασίες κατασκευής δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη των Φαρσάλων, η έναρξη των οποίων προσδιορίζεται χρονικά για το α΄ δίμηνο του 2016, ο Δήμαρχος Φαρσάλων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα του έργου και τους όρους σύνδεσης των δημοτικών κτιρίων με το Φυσικό Αέριο, καθώς η σύνδεση θα επιφέρει εξοικονόμηση η οποία θα επιτευχθεί από τη χρήση του, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα έξοδα.

Σε μια κρίσιμη περίοδο, ο περιορισμός δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένας ρεαλιστικός στόχος ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί από δράσεις οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουν και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Φαρσάλων πρόκειται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Δεκεμβρίου, για συζήτηση και άμεση έγκριση, προκειμένου να υπογραφούν εντός του τρέχοντος έτους οι συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου ώστε ο Δήμος να επωφεληθεί άμεσα από την προσφορά των Δωρεάν Τελών Σύνδεσης.

Η προσπάθεια και η επιδίωξη των τοπικών παραγόντων της πόλης των Φαρσάλων θα αποδώσει καρπούς άμεσα, καθώς πρόκειται να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατασκευή του δικτύου. Ο Δήμαρχος ευχαριστεί και χαιρετίζει με χαρά προσπάθειες χρόνων και ιδιαίτερα τη συμβολή του Αντιπροέδρου της ΕΠΑ Θεσσαλίας Β. Ντούλα, αλλά και του αντιδημάρχου Δημ. Μπαμπανίκα στην κατευθυνση του ερχομού του φυσικού αερίου στα Φάρσαλα.

H ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από την πλευρά της, παρά την οικονομική ύφεση που διανύει σήμερα η ελληνική αγορά, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί πολυετές πλάνο και μια σειρά δομικών επενδύσεων, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωση των μετόχων στη διατήρηση και ενδυνάμωση της εταιρικής τους παρουσίας.

Συγκεκριμένα στην πόλη των Φαρσάλων πρόκειται να υλοποιηθεί εκ μέρους του ΔΕΣΦΑ και της ΕΠΑ Θεσσαλίας έργο συνολικού ύψους 1,7 εκατ ευρώ με την κατασκευή αγωγού τροφοδοσίας, κατασκευή σημείου εισόδου στην πόλη εκ μέρους του ΔΕΣΦΑ , δίκτυο μέσης πίεσης 2,75 χλμ και δίκτυο χαμηλής πίεσης 6 χλμ, εκ μέρους της ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση την οποία οι Φαρσαλινοί έχουν αγκαλιάσει θερμά και φαίνεται από το μεγάλο αριθμό κλήσεων που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Ο αναπληρωτής γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας, τόνισε τη σημαντικότητα της χρήσης του φυσικού αερίου, στον οικιακό τομέα, στον εμπορικό και στη βιομηχανική χρήση, μετέφερε την τεράστια ευκαιρία που παρουσιάζεται στην αγροτική παραγωγή για εναλλακτική χρήση του φυσικού αερίου και ιδιαίτερα σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φαρσάλων για την άψογη συνεργασία με σκοπό την επίτευξη του στόχου.

Επίσης τόνισε τη μεγάλη διείσδυση που έχει το φυσικό αέριο στη Θεσσαλία, που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών των Φαρσάλων για σύνδεση με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.

Ήδη με αφορμή την προσφορά για τα δωρεάν τέλη σύνδεσης η οποία ισχύει έως και 31/12/2015 για την κεντρική, την εμπορική και την βιοτεχνική χρήση, πλήθος Φαρσαλινών έχει σπεύσει προκειμένου να αιτηθεί τη σύνδεσή του με το Φυσικό αέριο.

Οι αιτήσεις γίνονται καθημερινά μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 111 50 της ΕΠΑ Θεσσαλίας και στη συνέχεια πραγματοποιείται τεχνική αυτοψία στο χώρο του υποψήφιου πελάτη.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Φαρσάλων θα ξεκινήσει την αποδοχή αιτήσεων στο ΚΕΠ Δήμου Φαρσάλων.

Η βαρύτητα που δίνεται στο συγκεκριμένο έργο για την περιοχή μας ενισχύεται από την επικείμενη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ Ενέργειας, της ηγεσίας του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ και της ΕΠΑ Θεσσαλίας σε εκδήλωση εγκαινίων η οποία προγραμματίζεται εντός του Ιανουαρίου του 2016 με αφορμή την κατασκευή του δικτύου στα Φάρσαλα αλλά και την τροφοδοσία του δικτύου φυσικού αερίου στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Η ΕΠΑ Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση των ποιοτικών της υπηρεσιών. Γνώμονας της ο σεβασμός στην Άδεια, στη σύμβαση πώλησης με τη ΔΕΠΑ, στους Γενικούς Όρους Συναλλαγών και τις αποφάσεις της ΡΑΕ και της Πολιτείας oπως επίσης και η ασφάλεια των δικτύων της με τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και προδιαγραφών κατασκευής και χρήσης του αερίου, τόσο αναφορικά με τα δίκτυα διανομής, όσο και με τον έλεγχο των εσωτερικών εγκαταστάσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος με την ευκαιρία αυτής της ξεχωριστής εξέλιξης δήλωσε:

“Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη μας. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ιούνιο 2011 για τη διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου λαμβάνει σάρκα και οστά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτές μου Δημήτρη Μπαμπανίκα και Βασίλη Ντούλα, όπως και τον πρώην Βουλευτή Φίλιππο Σαχινίδη για την μακρά και επίπονη συμβολή τους στη διεκδίκηση του αιτήματος εκτέλεσης των αναγκαίων έργων για την έλευση του φυσικού αερίου στον τόπο. Είναι ένα κεφαλαιώδες έργο που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο Δήμο και στους δημότες.

Καλούνται οι πολίτες να ενημερωθούν για τους αγωγούς και τις οδούς διέλευσης, καθώς και για το τεχνικό σκέλος των συνδέσεων, για να γίνει δυνατή και η επέκταση του δικτύου και σε άλλες οδούς πέραν των προβλεπομένων”.

Παρόντες στη συνάντηση του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Λεωνίδα Μπακούρα ήταν ο Αντιπρόεδρος ΕΠΑ Θεσσαλίας Βασίλης Ντούλας, στελέχη της ΕΠΑ Θεσσαλίας, οι Αντιδήμαρχοι Φαρσάλων Δημήτρης Μπαμπανίκας και Γιάννης Βασιλείου και η Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου Ηλέκτρα Θελούρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ