ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

Προειδοποιητικές επιστολές για δάνεια που είναι έτοιμα να «κοκκινίσουν» στέλνουν οι τράπεζες. Οι παραλήπτες θα καλούνται να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους μέσα σε 15 ημέρες. Όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόκληση θα λάβουν και δεύτερη προειδοποιητική επιστολή, με πιο αυστηρό ωστόσο μήνυμα.

Αν και στις επόμενες 15 ημέρες δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε θα ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού ακόμα και της κύριας κατοικίας τους.

Για να αποφύγει κάποιος την πώληση του δανείου του πρέπει να ρυθμίσει με κάποιον τρόπο τις οφειλές του μέσα σε 12 μήνες από τη στιγμή που θα λάβει τη σχετική ειδοποίηση. Η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει, πάντως, για όσους χαρακτηρίζονται «μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες».

Από την Πρωτοχρονιά τίθενται σε ισχύ τα αυστηρότερα κριτήρια προστασίας για την πρώτη κατοικία. Με βάση το νέο πλαίσιο, παρέχεται απόλυτη προστασία στο 25% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που θα πληρώνουν ελάχιστη μηνιαία δόση στο 5 με 10% του εισοδήματος τους, στην οποία θα έχει, όμως, συμμετοχή και το Δημόσιο.

ysterografa.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ