ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους κόλπους των καθαριστριών των δημοτικών σχολείων του δήμου Τυρνάβου οι οποίες αναγκάστηκαν να κάνουν Χριστούγεννα με ψίχουλα αφού η σχολική επιτροπή α/βαθμιας εκπαίδευσης του δήμου αν και πήρε στις 16 και στις 18 Δεκεμβρίου τα χρήματα για τους μισθούς τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου,

αποφάσισε να πληρώσει μόλις ένα μήνα (τον Ιούνιο 2015) από τους συνολικά 5 που οφείλει.

Μάλιστα η αγανάκτηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με δεδομένο ότι οι συναδέλφισσές τους στα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου Τυρνάβου πληρώθηκαν κανονικά μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ και στους περισσότερους δήμους του νομού όλες οι καθαρίστριες εισέπραξαν το σύνολο των οφειλόμενων.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια της σχολικής επιτροπής α/βαθμιας εκπαίδευσης η οποία δεν έχει καμία δικαιολογία να αφήσει απλήρωτες τόσο χαμηλά αμειβόμενες εργαζόμενες αναγκάζοντάς τες να περάσουν όλες τις γιορτές με ελάχιστα χρήματα χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ούτε για τα απαραίτητα τρόφιμα.

Φυσικά γεννάται το ερώτημα για τα αίτια της μη πληρωμής των καθαριστριών όταν το υπουργείο αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να πληρωθούν έσπευσε να βάλει προκαταβολικά τα χρήματα μέχρι και τον Δεκέμβριο στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών.

Παράλληλα θα πρέπει να εξηγηθεί, από την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Ρούλα Σουρλατζή, πώς είναι δυνατόν η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών επιτροπών να έχει πληρώσει προλαβαίνοντας να κατατεθούν τα χρήματα πριν τα Χριστούγεννα και ειδικά να έχει πληρώσει και η σχολική επιτροπή β/βαθμιας στον ίδιο δήμο.

Μήπως αυτό είναι το νέο ήθος μιας δημοτικής αρχής που θέλει να λέγεται “αριστερή” και είχε ως σύνθημά της τη φράση “στροφή στον πολίτη”;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ