ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Έκτακτη σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό για την καλύτερη αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπως έγινε γνωστό τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη το απόγευμα με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές,

να ενταθούν την Πέμπτη με χιόνια ίσως και στα πεδινά, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού, με τον χιονιά να επιστρέφει όπως δείχνουν τα προγνωστικά την Κυριακή αλλά σε ποιο μεγάλα υψόμετρα.

Όπως τονίστηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Καλομπάτσιο  και τον προϊστάμενο του τμήματος κ. Χρήστο Καραμπούζη έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια άλατος και υπάρχει ετοιμότητα σε μηχανήματα για να πραγματοποιηθούν αποχιονισμοί όπου απαιτηθεί με προτεραιότητα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Στα σημεία που είναι γνωστό ότι δημιουργούνται προβλήματα θα υπάρξει έγκαιρη τοποθέτηση των μηχανημάτων έτσι ώστε να επιχειρήσουν από την πρώτη στιγμή, που θα εμφανιστούν τα έντονα φαινόμενα. Σε 24ωρη βάση και για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν:

Λάρισα: 2410237594

Μαγνησία: 2421352466

Τρίκαλα: 2431072990

Καρδίτσα: 2441023133

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την υποχρεωτική προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο, όπως και η γνώση τοποθέτησής τους ή η χρήση χειμερινών ελαστικών. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο έλεγχος των οχημάτων έτσι ώστε να βρίσκονται σε θέση να λειτουργούν χωρίς προβλήματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γ. Καλτσάς, εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ