ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Τα εξ αμάξης έσυραν χθες στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ρ. Σουρλατζή ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης και ο επικεφαλής τη Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης για τη μη πληρωμή των καθαριστριών δημοτικών σχολείων του δήμου πριν τις γιορτές από τη στιγμή που τα χρήματα εστάλθησαν από το υπουργείο.

Ο κ. Χατζηκράχτης χαρακτήρισε ντροπή για το δήμο τη συγκεκριμένη ενέργεια και τόνισε με νόημα ότι λυπάται που είναι μέλος του δ.σ. της συγκεκριμένης επιτροπής. Για εξοργισμένες καθαρίστριες και για απαράδεκτη ενέργεια μίλησε και ο κ. Ροντούλης, τονίζοντας ότι στο δήμο υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά με δεδομένο ότι πολύ σωστά οι καθαρίστριες των γυμνασίων, Λυκείων και του ΕΠΑΛ πληρώθηκαν στην ώρα τους.

Απαντώντας η πρόεδρος πέραν του ότι δεν ζήτησε συγνώμη, που άφησε μέσα στις γιορτές απλήρωτες τόσες χαμηλόμισθες γυναίκες, υποστήριξε ότι δεν ήταν δυνατόν να πληρώσει τις καθαρίστριες πριν τις γιορτές γιατί δεν είχαν σταλθεί στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου οι μισθολογικές καταστάσεις και ότι φράκαρε το σύστημα!!!

Οσον αφορά τις πληρωμές από την πλευρά της σχολικής επιτροπής β/βαθμιας εκπαίδευσης υποστήριξε ότι υπήρχε απόθεμα και για αυτό έγιναν οι πληρωμές.

Δυστυχώς επρόκειτο για μία απάντηση που είναι για γέλια και για κλάματα αφού όλες σχεδόν οι σχολικές επιτροπές σε όλο το νομό πλήρωσαν τις καθαρίστριες μέχρι και τον τελευταίο μήνα του έτους. Οσο για τις δικαιολογίες περί μισθολογικών καταστάσεων, περί μπλοκαρίσματος του λογαριασμού και περί πλεονασμάτων, μάλλον θα θεωρεί ότι έχει απέναντί της παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού για να μην πούμε τίποτα χειρότερο. Αντί να ψάξει και να βρει τί έγινε και όλοι πλήρωσαν εκτός από τη δική της επιτροπή προτίμησε να διατυμπανίσει ότι θα πληρώσει στις 10 Ιανουαρίου με χρήματα που είναι στα ταμία του δήμου από τις 16 Δεκεμβρίου λες και θα γιορτάσουν οι καθαρίστριες την πρωτοχρονιά με το παλιό ημερολόγιο…

Δυστυχώς τα λόγια περιττεύουν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ