ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ 6,8 ΕΚ. € ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ-ΑΝΑΣΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ!

Κάνοντας λόγο για συντονισμό και στόχευση σε βάθος 15ετίας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης πλαισιωμένος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Δημήτρη Μαβίδη ανακοίνωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους την εξασφάλιση 6,8 εκατ. € για απαλλοτριώσεις στο κέντρο της Λάρισας που θα δώσουν «ανάσα» στο Α’ Αρχαίο Θέατρο.

Ανακοινώνοντας την άμεση υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το Πράσινο Ταμείο ο δήμαρχος Λαρισαίων περιέγραψε «ένα έργο που ξεπερνά τα όρια της θητείας της δημοτικής αρχής και αποτελεί παρακαταθήκη για την πόλη», ενώ παράλληλα σειρά θεμάτων όπως η αξιοποίηση των στρατοπέδων, η υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, οι εκτάσεις του ΟΣΕ αλλά και το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς στα αρμόδια υπουργεία.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μαβίδης τόνισε ότι οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου-Βενιζέλου-Απόλλωνος και Ύδρας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2016 και ήδη «γίνονται συσκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ κλείνοντας ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μέσα στο 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης απελευθέρωση των χώρων, κάτι «που αποτελεί πάγιο αίτημα της πόλης εδώ και δεκαετίες και υλοποιείται χάρη στη στοχευμένη δράση και τις άοκνες προσπάθειες της δημοτικής αρχής».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ