ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, η διοίκηση του σωματείου καθαριστών-καθαριστριών Ν. Λάρισας και εργαζόμενοι στην δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται τους τελευταίους 8 μήνες.

Σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

“Η δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών οφείλει δεδουλευμένα ακόμα και από τον περασμένο Μάρτιο φτάνοντας σήμερα να οφείλει έως και 8 μισθούς σε κάποιους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων του δήμου.

Και όλα αυτά όταν μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων καταβλήθηκαν από την κυβέρνηση στις σχολικές επιτροπές οι αποδοχές από τον Ιούνιο  μέχρι και τον Δεκέμβρη. Εύλογο είναι λοιπόν το ερώτημα γιατί οφείλονται ακόμα στους εργαζόμενους αποδοχές από τον Μάρτιο;

Χαρακτηριστικό  είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φόρα δεν πληρώθηκε ακόμα και το  μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολειών του δήμου Τεμπών καθώς στις 8 Δεκέμβρη  έλαβαν μόνο το ήμισυ του μισθού.

Οι εργαζόμενοι  παρ’ ότι αναζήτησαν τον Δήμαρχο Κ. Κολλάτο   συναντήθηκαν  τελικά με τον αντιδήμαρχο Τσεργά Κωνσταντίνο που έχει αρμοδιότητες και για το προσωπικό του δήμου: απαιτώντας την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή έκανε λόγο για την εξόφληση μόνο ενός μέρους των δεδουλευμένων δηλαδή μόνο της περσινής σχολικής χρονιάς, παραπέμποντας την εξόφληση στα μέσα του Ιανουάριου, ενώ σε ότι αφορά το μόνιμο προσωπικό η  απάντηση αναλώθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα μεταθέτοντας την εξόφληση στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα απλήρωτοι, να βρίσκονται σε απόλυτη εξαθλίωση, να μην μπορούν να καλύψουν  τις στοιχειώδεις ανάγκες τους (όπως η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος  νερού και αγορά ειδών διατροφής).

Παρόμοια  είναι η κατάσταση και για τους εργαζόμενους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου  όπου εκεί βέβαια τους οφείλονται αποδοχές 4 μηνών και η δημοτική αρχή εμπαίζει τους εργαζόμενους με δικαιολογίες που αφορούν διαδικαστικά ζητήματα.

Το σωματείο  ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείων εσωτερικών – παιδείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ  καθώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την ευθύνη για την  μη  έγκαιρη καταβολή των απαραίτητων πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές των δήμων όσο και για τον έλεγχο της καταβολής των χρημάτων στους εργαζόμενους.

Το σωματείο δηλώνει για μια ακόμη φορά σε κάθε δημοτική αρχή του Ν. Λάρισας που «καμώνεται» κάθε φορά  στα λόγια ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων,   διατυμπανίζοντας  ότι οι «πόρτες των γραφείων τους είναι ανοιχτές για τους εργαζόμενους και το λάο»  ότι θα παρεμβαίνει με κάθε τρόπο όπως έκανε και σήμερα διεκδικώντας το δικαίωμα στην ζωή και την αξιοπρέπεια για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ