Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΤΕΜΠΩΝ

Την κάθετη αντίθεσή του στη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Τεμπών που επιφέρει αυξήσεις στην τιμή του νερού, εκφράζει ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Δύναμη της αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης με επιστολή του στην οποία αναφέρει:

“Αιφνιδιασμένοι και αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του δήμου Τεμπών, μετά την παραλαβή των λογαριασμών ύδρευσης της νεοσύστατης ΔΕΥΑ Τεμπών, με τις νέες αυξημένες χρεώσεις.

Με την ανάγνωση των λογαριασμών, έγινε πλέον κατανοητή και από τον τελευταίο αμφισβητία η προχειρότητα και η ξεκάθαρα φοροεισπρακτική λογική η οποία διέπει την δημοτική αρχή. Οι λογαριασμοί στην πλειοψηφία τους είναι διπλάσιας αξίας για ίση κατανάλωση κυβ. μέτρων νερού, σε σχέση με τους λογαριασμούς του προηγούμενου τετραμήνου όπου δεν είχαν υποβληθεί οι νέες χρεώσεις.

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα αύξησης τιμών στις χρεώσεις ύδρευσης από την δημοτική αρχή, σαν αντιπολίτευση καταστήσαμε σαφές στο Δήμαρχο κ. Κολλάτο, την κάθετη αντίθεσή μας, καταγγέλλοντας  ότι η προτεινόμενη τιμολογιακή πολιτική έχει σχεδιαστεί με προχειρότητα και ελαφρά τη καρδία. Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις προτεινόμενες αυξήσεις και να παραμείνουν τα τέλη ύδρευσης και άρδευσης ως έχουν μέχρι τις 31-12-2016. Διότι ούτε η οικονομική συγκυρία το επιτρέπει αλλά ούτε και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Τεμπών δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Επίσης επισημάναμε ότι η ενσωμάτωση της άρδευσης στο νέο οργανισμό θα δημιουργήσει δυσλειτουργίες στην εύρυθμη λειτουργία της νεοσύστατης επιχείρησης.

Προτείναμε συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους της ΔΕΥΑ Τεμπών (είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου) ώστε να γίνει βιώσιμη η επιχείρηση και να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος.

Αντ΄ αυτού ο δήμαρχος κ. Κ. Κολλάτος επέλεξε να δώσει λύση σε όλα αυτά διπλασιάζοντας τις τιμές χρέωσης της ύδρευσης, ρίχνοντας δηλαδή το κόστος του εγχειρήματος στις πλάτες των κατοίκων του δήμου μας.

Κατηγορηθήκαμε για λαϊκισμό, το υπομείναμε συμβουλεύοντας και επιχειρηματολογώντας στο δημοτικό συμβούλιο, υπέρ της εύρεσης τρόπου σωστής λειτουργίας της νεοσύστατης επιχείρησης, δεν εισακουστήκαμε. Μη έχοντας σαν αντιπολίτευση άλλο μέσο πίεσης αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Δεκεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φοροεισπρακτική λογική που διέπει την δημοτική αρχή του κ. Κολλάτου.

Παράλληλα θέτουμε στο Δήμαρχο κ. Κολλάτο τα εξής ερωτήματα:

–       Τι θα έχει να πει στους κατοίκους αν οι ανείσπρακτες οφειλές του δήμου αυξηθούν, από το ένα εκατομμύριο ευρώ που είναι σήμερα σε ένα μεγαλύτερο νούμερο , λόγω αδυναμίας πληρωμής των υπέρογκων λογαριασμών που έλαβαν?

–       Τι θα πει στους κατοίκους αν η ΔΕΥΑ παρά τις αυξήσεις καταστεί και πάλι ελλειμματική λόγω της κακοδιαχείρισής της?

–       Τέλος τι απαντάει για τις χρεώσεις στις παραγωγικές τάξεις του δήμου μας (βιοτεχνίες, ελαιοτριβεία, κτηνοτροφία κ.λ.π.) στους οποίους στις δύσκολες εποχές που μας διέπουν επιβαρύνει με πρόσθετα λειτουργικά έξοδα? Γεγονός το οποίο έχουμε επισημάνει σαν αντιπολίτευση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επανειλημμένα και με σαφήνεια.

Τα συμπεράσματα δικά σας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ