ΈΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑ

Female Abdomen with UGH! written on it

Σε όλους μας έχει τύχει να νιώσουμε ένα ξαφνικό “ανακάτεμα” στο στομάχι, ή να το αισθανόμαστε “βαρύ” και ότι μας προκαλεί δυσφορία. Τις περισσότερες φορές ευθύνεται κάτι που φάγαμε ή γενικότερα μια διατροφή χωρίς ισορροπία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αναζητούμε κάτι που θα μας ανακουφίσει γρήγορα. Εκτός από ορισμένα απλά φάρμακα που μπορείτε να έχετε μαζί σας για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν και μερικές απλές, εντελώς φυσικές, λύσεις, που είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν.

Τζίντζερ (πιπερόριζα): Μελέτες έχουν δείξει ότι η πιπερόριζα μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για κάποια είδη στομαχικών διαταραχών. Ως ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, η πιπερόριζα είναι διαθέσιμη σε δεκάδες μορφές, όλες εκ των οποίων μπορούν να σας βοηθήσουν. Μασήστε λίγο τζίντζερ ή πάρτε κάποιο συμπλήρωμα. Επίσης μπορείτε να το δοκιμάσετε σε μορφή ροφήματος. Κόψτε φέτες από φρέσκο τζίντζερ σε καυτό νερό και φτιάξτε ένα τσάι.

Μέντα: Η μέντα αναφέρεται συχνά ως μια ιδιαίτερα χρήσιμη λύση για τη ναυτία και τις στομαχικές διαταραχές, διότι η μινθόλη στα φύλλα του φυτού είναι ένα φυσικό αναλγητικό. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα φλιτζάνι μέντας ή δυόσμου. Επίσης, δοκιμάστε λίγο εκχύλισμα μέντας, ή πιπιλίστε μια καραμέλα μέντας, ή δοκιμάστε ακόμα και το μάσημα των ίδιων των φύλλων του φυτού. Αυτό θα μειώσει τους πόνους στο στομάχι και θα σας ανακουφίσει από το συναίσθημα της ναυτίας.

Μηλόξυδο: Αν αντέχετε, προσπαθήστε να πιείτε μερικές κουταλιές τις σούπας μηλόξυδο, για να εξουδετερώσετε τα οξέα του στομάχου. Αν δεν μπορείτε, ίσως να είναι καλύτερο για εσάς να το αναμίξετε με νερό και μέλι και να το πιείτε λίγο-λίγο σαν ρόφημα. Τα οξέα στο μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσουν να μειώσετε την πέψη του αμύλου, επιτρέποντας στο άμυλο να φτάσει στο έντερο και να κρατήσει τα βακτήρια του εντερικού συστήματος υγιή. Μερικοί άνθρωποι, μάλιστα, επιλέγουν να πίνουν μια κουταλιά κάθε μέρα ως προληπτικό μέτρο.

healthline.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ