ΈΔΩΣΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΠΙΣΩ

Πέντε εργατικές αναφορές, υποβλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Βόλο, οι τέσσερις για μη καταβολή μισθών και η μία για μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων, όπου κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου εκτιμά ότι εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια όπου καταβλήθηκαν κανονικά αποδοχές και δώρο, κυρίως στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν ως όφειλαν το δώρο, ωστόσο οι εργαζόμενοι μπροστά στον φόβο της απόλυσης δεν προέβησαν σε καταγγελία.

Υπήρξαν, ωστόσο, αρκετές ανώνυμες καταγγελίες για τεχνάσματα και τρόπους που χρησιμοποίησαν εργοδότες προκειμένου να τρενάρουν την καταβολή του δώρου, όπως στην περίπτωση επιχείρησης εστίασης, που το δώρο κατατέθηκε μεν στην τράπεζα, ο επιχειρηματίας όμως ζητούσε από τους εργαζόμενους να το επιστρέψουν και να αποδεχτούν να πληρωθούν τμηματικά, ενώ σε άλλη επιχείρηση φέρεται να έγινε πρόταση αντί δώρου να δοθεί δωροεπιταγή. Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε μεν στο ΕΚΒ, αλλά ποτέ δεν υποβλήθηκε επίσημα στην αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας.

taxydromos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com