ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ… Ή ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Σαν “γύφτικο σκεπάρνι” καμάρωνε ο δήμαρχος Τυρνάβου υπογράφοντας πριν από λίγες ημέρες συμβάσεις με τον υπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή για την χρηματοδότηση μιας σειράς παρεμβάσεων στον πυρήνα μαζικού αθλητισμού στον Αμπελώνα και στα γήπεδα Αργυροπουλίου, Ροδιάς, Δαμασίου και Δένδρων

οι οποίες βάσει μελετών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου είναι προϋπολογισμούς κάτω των 100.000 € μαζί με το ΦΠΑ.

Δυστυχώς ο δήμαρχος με δεδομένη την ανικανότητα και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να εμπνευστεί ένα ουσιαστικό έργο και να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις, είδε σαν σανίδα σωτηρίας την υπογραφή των συγκεκριμένων συμβάσεων για να μπορέσει να πανηγυρίσει ενόψει και της πρωτοχρονιάς. Ο κ. δήμαρχος χωρίς καμία αιδώ εμφανίστηκε να υπογράφει τις “μεγάλες” συμβάσεις με τον κ. Κοντονή, χωρίς να μας πει απολύτως τίποτα για το τι θα γίνει με το κτήριο του κολυμβητηρίου που πλήρωσε πανάκριβα ο λαός και ο δήμος, αλλά και για το δημοτικό στάδιο Τυρνάβου για το οποίο ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού πριν από λίγους μήνες παρουσίασε μία μεγαλόπνοη μελέτη φιλοδοξώντας να στήσει στον Τύρναβο ένα στάδιο διεθνών προδιαγραφών!!!

Αντί λοιπόν ο κ. Σαρχώσης και οι συνεργάτες του να διεκδικήσουν από το υπουργείο το μέγιστο για να αποκτήσει ο δήμος ένα πραγματικά σωστό στάδιο για να φιλοξενεί τόσο την ομάδα ποδοσφαίρου όσο και μια σειρά αθλητικά γεγονότα και δραστηριότητες ντόπιων αθλητών, να αναζητήσει λύσεις για το κουφάρι που επρόκειτο να γίνει κολυμβητήρια και να διεκδικήσει χρηματοδότηση για παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο, προτίμησε την ανέξοδη λύση της χρηματοδότησης των ελάχιστων παρεμβάσεων στα παραπάνω γήπεδα, που φυσικά είναι απαραίτητες.

Μάλιστα για να δείξουμε τα μέγεθος της επιτυχίας παραθέτουμε το ρεπορτάζ του paidis.com που έγινε τον Οκτώβριο σχετικά με τις συγκεκριμένες μικροπαρεμβάσεις:

Γράψαμε λοιπόν τότε τα εξής, με αφορμή ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

«Σε μια σειρά παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100.000 €, σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Τυρνάβου, όπως ο πυρήνας μαζικού αθλητισμού στον Αμπελώνα και τα γήπεδα Αργυροπουλίου, Ροδιάς, Δαμασίου και Δένδρων θα προχωρήσει ο δήμος Τυρνάβου σύμφωνα με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε και τις σχετικές μελέτες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Η πρώτη μελέτη με σκοπό την ανάπλαση των εγκαταστάσεων του Πυρήνα Α Αθλητικών εγκαταστάσεων Μαζικής Άθλησης του Αμπελώνα προβλέπει μια σειρά εργασιών οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι:

-Δημιουργία διαδρόμου περιπατητικής και ήπιας αθλητικής δραστηριότητας με φυσικά αργιλικά ή λατομικά θραυστά υλικά.

-Επανακατασκευή χλοοτάπητα  γηπέδoυ ποδοσφαίρου 5Χ5.

-Επίστρωση και εξοπλισμός παλαιού υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ.

-Εξοπλισμός με όργανα άθλησης ανοικτών χώρων.

-Λοιπές εργασίες ανάπλασης ανοικτών χώρων.

Η επίβλεψη του έργου θα γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Τυρνάβου και ο αρχικός ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 43.000,00€ συμπεριλ. ΦΠΑ 23%,όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κ. Κουλιός στην εισήγησή του.

Παρεμβάσεις στα γήπεδα

Η δεύτερη μελέτη συντάχθηκε με σκοπό την αναβάθμιση των δημοτικών γηπέδων Αργυροπουλίου, Ροδιάς, Δαμασίου και Δένδρων προκειμένου να πληρούν τις τεχνικές προϋποθέσεις που τίθενται από το νόμο με σκοπό την απρόσκοπτη, νόμιμη λειτουργία τους και την ασφαλή διεξαγωγή επισήμων αγώνων αθλοπαιδιών.

Οι κύριες προβλεπόμενες εργασίες είναι:

-Κατασκευή σταθερής και ασφαλούς περίφραξης ύψους 1,80 και άνω όπου απαιτείται.

-Σιδηροκατασκευές ενίσχυσης υφισταμένων περιφράξεων και λοιπών εργσιών.

-Αναβάθμιση χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων.

-Νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις.

-Νέες Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

-Συντήρηση λοιπών αθλητικών χρήσεων, στίβου, σκάμματα αλτών κλπ

-Οικοδομικές επισκευαστικές εργασίες, υγρομονώσεις, χρώσεις, επιχρίσεις, ενισχύσεις, τσιμεντοστρώσεις κλπ.(όπου είναι απαραίτητο).

Η επίβλεψη του έργου θα γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ο αρχικός ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 50.000,00€ συμπεριλ. ΦΠΑ 23%».

Αυτά λοιπόν είναι τα “μεγάλα” έργα που για να τα εξασφαλίσει ο δήμαρχος έπρεπε να πάει στον υπουργό θυμίζοντας εκείνο το παλιό και κατακριτέο «κατόπιν ενεργειών μου»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ