ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ «ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Με το ονειρόδραμα «Το Φιλί» της Άννας Μανωλοπούλου σε σκηνοθεσία Κώστα Λαμπρούλη κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή  το «Θεσσαλικό Θέατρο», παρουσιάζοντας έτσι στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης τη δεύτερη χειμωνιάτικη παραγωγή του, σε μια σειρά παραστάσεων που θα δοθούν μέχρι τις 13 Ιανουαρίου στο «Θέατρο του Μύλου».

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας ανεβάζοντας ποιοτικές και επιτυχημένες παραγωγές που αγκαλιάζονται από το κοινό», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο  καλλιτεχνικός διευθυντή του Θ.Θ Κ. Τσιάνου, ο οποίος αναφερόμενος στο πρόγραμμα της νέας σεζόν ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν τα «Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου που θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο, ενώ η συνέχεια θα δοθεί με την παράσταση «Έχει ο καιρός γυρίσματα» που αναμένεται να ανέβει τον Μάρτιο.

«”Το Φιλί” είναι ένα εξαιρετικό ποίημα που ο σκηνοθέτης Κ. Λαμπρούλης μεταμόρφωσε μαγικά σε θεατρική πράξη», υποστήριξε περιγράφοντας την παράσταση η πρόεδρος του «Θεσσαλικού» Βιβή Τσεκούρα, η οποία αναφέρθηκε και στην πρόθεση να δοθεί βήμα και σε άλλους ταλαντούχους σκηνοθέτες, με την Άννα Μανωλοπούλου να μιλά για «ένα κάλεσμα μνήμης» αναφερόμενη στο έργο της.

Κλείνοντας ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Λαμπρούλης, επεσήμανε ότι το «Φιλί του Ανέμου» (όπως είναι ο πλήρης τίτλος) είναι ένα ποιητικό έργο, γραμμένο από τη δημιουργό του για να παρουσιαστεί στη θεατρική σκηνή ως «ονειρόδραμα σε πράξη μία».

«Θεωρώ πρόκληση το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Κώστα Λαμπρούλη, ενώ τον μοναδικό ρόλο της παράστασης  ερμηνεύει η Ανδρομάχη Μακρίδου, την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Φίλιππος Ζούκας, την επιμέλεια της κίνησης η Δέσποινα Μπουνίτση, τα κοστούμια η Ελένη Ψύρρα, τα οπτικά μέσα η ομάδα «Life of Film» και τον φωτισμό ο Μάκης Παπατριανταφύλλου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ