ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Η Hybrid Incurance, η Envirolab IKE, η Terra Nova και η ΣΟΛ Oρκωτοί Λογιστές, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Eπιχειρήσεων και Βιομηχανιών και την Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Περιβαλλοντική ευθύνη επιχειρήσεων και πρακτικές ελαχιστοποίησης των κινδύνων

μέσω της πρόληψης και της ασφάλισης» την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΘΕΒ.

Τα σημαντικά ατυχήματα κατά το παρελθόν με σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον, είχαν ως αποτέλεσμα τη θέσπιση αυστηρών κανόνων μέσω κοινοτικών και εθνικών νομοθεσιών, σχετικά με την αδειοδότηση και τη λειτουργία των μονάδων ανάλογα φυσικά και με το βαθμό επικινδυνότητας. Οι συνεχόμενες αλλαγές της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των κανονισμών, σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, η αυξανόμενη πίεση για κοινωνική και εταιρική υπευθυνότητα απαιτούν από τη πλευρά των επιχειρήσεων την λήψη μέτρων για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των περιβαλλοντικών κινδύνων. Στα πλαίσια των δράσεων διοργανώνεται ενημερωτική ημερίδα με θέμα το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και «εργαλεία» διαχείρισης και μείωσης του κινδύνου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ και Πρόεδρος της ΠΕΕΕΒ κ. Απόστολος Hλία Δοντάς και ο Προϊστάμενος Τμήματος Marketing, Προγραμμάτων & Μεγάλων Έργων της Agrolab-RDS κ. Γιώργος Σρατάκης.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο κ. Γ. Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Ειδικός Εμπειρογνώμονας Έργων Ε.Ε. με θέμα  Περιβαλλοντική ευθύνη επιχειρήσεων και ασφάλιση περιβαλλοντικής ζημίας – Νομικό Πλαίσιο , η κ. Μπουγδάνου Μαριάννα, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής της ΣΟΛ ΑΕ ΟΕ. – CROWE HORWARTH  με θέμα Πράσινη Οικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη, ο κ. Ι. Σπανός, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MRICS Environmental Surveyor με θέμα Εκτίμηση περιβαλλοντικής κατάστασης & κινδύνων Επιχειρήσεων, ο κ. Αλ. Γούναρης – Χημικός Μηχανικός – Διευθυντής των εργαστηρίων της Envirolab με  θέμα  η σημασία των εργαστηριακών ελέγχων στη πρόληψη διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων», καθώς και ο κ. Δημήτρης Σπανός Μεσίτης (Αντ)ασφαλίσεων της Hybrid Insurance and Consultancy Services Ltd ο οποίος θα παρουσιάσει το ασφαλιστήριο ευθυνών ρύπανσης.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στα τηλέφωνα 2410555507 και 2167004698.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ