Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΟΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΤ

Απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Τεμπών Γ.Μανώλη για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Τεμπών, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν με γνώμονα τη διατήρηση της ανταποδοτικότητας και της βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κολλάτος αναφέρει:

“Συνηθίζεται τουλάχιστον τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να απευθύνονται ευχές μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου και όχι διαμαρτυρίες.

Αντίθετα η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Τεμπών πρωτοτυπεί για ακόμη μια φορά διαμαρτυρόμενη και “διαρρηγνύοντας  τα ιμάτιά της” για υπέρογκες αυξήσεις στο νερό σε μια νεοσύστατη Δημοτική Επιχείρηση που συμπλήρωσε μόλις 8 μήνες δραστηριότητα.

Oφείλουμε όμως για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Η νέα Δημοτική Επιχείρηση συστάθηκε με ΦΕΚ στις 6-4-2015, πρέπει να είναι ανταποδοτική,πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας , να στηρίζεται στην καλύτερη αξιοποίηση μέσων και ανθρωπίνων πόρων και κυρίως να ΄ναι ΔΙΚΑΙΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ για όλους ανεξαρτήτως τους δημότες μας.

Πρέπει να γνωρίζετε , ότι υπήρχαν σε Δήμο και ΔΕΥΑΤ 22 τιμολόγια με διαφορετικά διαστήματα κλίμακας ανά τιμολόγιο. Η προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική ευνοούσε τις μεγάλες καταναλώσεις , χαρακτηριζόταν από τεράστιες αποκλίσεις επιβαρύνσεων μεταξύ τωνΔ. Ενοτήτων αλλά ακόμα και στις ίδιες ενότητες υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά Δημοτική Τοπική Κοινότητα.

Για τον καθορισμό και τη διαμόρφωση του τιμολογίου βασικότερο κριτήριο αποτέλεσε το κόστος ενέργειας ανά κοινότητα καθότι στο Δ.Τεμπών υπάρχουν περιοχές που υδρεύονται με πηγαία νερά , περιοχές με μικτό σύστημα πηγαίων και αντλούμενων νερών και περιοχές που εξασφαλίζουν την ύδρευσή τους μόνο μετά από άντληση. Πρέπει εδώ να τονίσουμε βέβαια ότι μόνο η αύξηση της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια είναι 40-50%.

Πρόχειροι και “ελαφρά τη καρδία” σχεδιασμοί είναι αποκλειστικότητα της αντιπολίτευσης και αυτό γιατί η αναλογιστική μελέτη που εκπονήθηκε μας δείχνει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΔΕΥΑΤ παράγοντας ελλείμματα και δεν μπορούν να παραμένουν τα τέλη ύδρευσης , άρδευσης ως έχουν μέχρι τα τέλη του 2016 γιατί παραβιάζεται η έννοια της ανταποδοτικότητας.

Η λειτουργία της ΔΕΥΑΤ διέπεται από χρηστή διαχείριση με γνώμονα το συμφέρον της επιχείρησης και των δημοτών και τα αποτελέσματα θα φανούν με την ολοκλήρωση της 1ης χρονιάς τον Απρίλιο του 2016.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ανείσπρακτες οφειλές του Δήμου δεν είναι συνάρτηση των εκδοθέντων λογαριασμών αλλά της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας ενώ στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης των κτηνοτρόφων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων και της στήριξης όλων των τομέων της παραγωγικής διαδικασίας καταρτίσαμε τιμολόγιο με βασικό κριτήριο το κόστος ενέργειας και το διάστημα χρέωσης ανέρχεται από 1-300Μᴣ ανά τετράμηνο στην πρώτη κλίμακα.

Πρόθεσή μας είναι η επανεξέταση αιτημάτων και τιμολογίων όπου κριθεί αναγκαίο και αποκατάσταση “αδικιών” όπου υπάρχουν.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τους δημότες μας είναι διαρκείς και αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την απόκτηση ενιαίας αυτοδιοιηκητικής συνείδησης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ