ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΑ “ΡΕΥΣΤΑ”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 09.01.16 στον Πολυχώρο Φυσικών Επιστημών Λάρισας (6ο Γυμνάσιο-Λύκειο) η ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) για τη μηχανική των ρευστών, που αποτελεί το νέο κεφάλαιο της Φυσικής, που διδάσκεται και εξετάζεται για πρώτη χρονιά εφέτος (2016) στις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄Λυκείου.

fysikh2Στην ημερίδα αναλύθηκαν τα θέματα των ρευστών, πως πρέπει να προσεγγιστεί διδακτικά η θεωρία και το είδος των ασκήσεων που αντιστοιχούν στη διδακτέα-εξεταστέα ύλη, από διακεκριμένους καθηγητές Φυσικής όπως: Κόρας  Ανδρέας (Δρ  Φυσικής, Τομέας Αεροδυναμικής Σχολής Ικάρων) , Πενέσης Θεόδωρος και Συνοδινός Διονύσης (Φυσικοί, συγγραφείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης).

Παράλληλα έγινε παρουσίαση πειραμάτων σχετικές με τις ιδιότητες και τους νόμους των ρευστών καθώς και εφαρμογών τους στην καθημερινή μας ζωή από του υπεύθυνους ΕΚΦΕ Λάρισας και Ελασσόνας Νάκο Δημήτρη και Διδασκάλου Ηλία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες συνάδελφοι Φυσικοί από τη Λάρισα και το Βόλο και τα μέλη του Δ.Σ. του παραρτήματος της Ε.Ε.Φ. Ιωαννίδης Δημήτρης, Μαλάκος Σταμάτης, Τανός Ηλίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο συνάδελφος Φυσικός Κασίδης Αθανάσιος, μέλος της επιτροπής παιδείας της Ε.Ε.Φ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ