ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Τέλος καλό όλα καλά για την πολύωρη επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στον Όλυμπο από ορειβατική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ.

OR4 OR3Δυο ορειβάτες λόγω της κακοκαιρίας χάθηκαν στην προσπάθειά τους να ανέβουν στον Άγιο Αντώνιο, ενώ από το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική η οποία και κινητοποίησε 5μελή ομάδα ορειβατών της 8ης ΕΜΑΚ με σκοπό να εντοπίσει τους αγνοούμενους με κέντρο επιχειρήσεων το ΚΕΟΑΧ.

Μετά από αρκετές ώρες πεζοπορίας κάτω από πολύ δύσκολες έως ακραίες καιρικές συνθήκες (ισχυρή χιονοθύελλα και μηδενική ορατότητα) η ομάδα των διασωστών εντόπισε το ζευγάρι στην περιοχή «Σκολιό» σε άσχημη κατάσταση λόγω των καιρικών συνθηκών και με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα μεταφέρθηκαν ασφαλώς για να παραληφθούν στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επαγγελματική κατάρτιση της ορειβατικής ομάδας σε συνδυασμό με τη γνώση της περιοχής λόγω της συχνής τους εκπαίδευσης συνέβαλαν στο να διασωθούν οι συνάνθρωποι μας, αποδεικνύοντας ότι η διάσωση στον Όλυμπο ανήκει αποκλειστικά σε επαγγελματίες, ενώ  στην επιχείρηση συμμετείχαν ομάδα του ΚΕΟΑΧ με επικεφαλής τον Διοικητή Νίκο Γκουτζουρέλα καθώς  και ομάδα της ΟΠΚΕ.

Ειρήνη Παπουτσή

Φωτο: facebook 8ης ΕΜΑΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ