ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ FORMULA 1 ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Centaurus Racing Team, μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσιάζει με τη βοήθεια ομάδας τεχνικών που ασχολούνται με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, το ντοκιμαντέρ για το μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Φόρμουλα που δημιούργησε.

Το μονοθέσιο σχεδιάστηκε με βάση τους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου ιδρύθηκε το 2009 και έκτοτε, όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες φοιτητές, έχει συμμετάσχει στα τρία επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού.

Οι διακρίσεις ξεκίνησαν το 2011, όταν η ομάδα πήρε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση. Το 2015 συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Γερμανίας.

Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιτεύχθηκε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις τοπικές παραδόσεις, έδωσε στο μονοθέσιο το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου της μυθολογίας, ονομάζοντας το «Χείρωνα», ενώ ακολούθησε και η δημιουργία ενός ακόμη μοντέλου που ονομάστηκε “Νέσσος”.

Απολαύστε το ντοκυμαντέρ “H έλληνική φόρμουλα 1” που δημιούργησαν οι:

Παραγωγή Golden Movies

Σκηνοθεσία Πασχάλης Μάντης

Κάμερα Μιλτιάδης Γρέκος

Μοντάζ Γραφικά Άγγελος Καστώρης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.