ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η προτίμηση στις εμβαλωματικές λύσεις, η άρνηση διεκδίκησης ενίσχυσης με χρήμα και προσωπικό της αυτοδιοίκησης και η έλλειψη σχεδιασμού για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε λουκέτο την αξιόλογη δημοτική βιβλιοθήκη του Τυρνάβου αφήνοντας στα κρύα του λουτρού εκατοντάδες βιβλιόφιλους της περιοχής.

Δυστυχώς η “αριστερή” διοίκηση του δήμου έχοντας βολευτεί το προηγούμενο διάστημα στη λύση των πενταμηνιτών για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, δεν φρόντισε να έχει λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας της μετά τη λήξη των συμβάσεων των πενταμηνιτών και μοιραία οδήγησε ένα από τα στολίδια του Τυρνάβου και βασικό πυρήνα πολιτισμού στο λουκέτο.

Τώρα όπως μαθαίνουμε, επειδή δυστυχώς κανένας από τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής δεν είχε την ευαισθησία να απαντήσει στις απορίες των δημοτών που μεταφέραμε προχθές για το πόσο θα διαρκέσει το λουκέτο, η βιβλιοθήκη θα είναι κλειστή επ’ αόριστον αφού η δημοτική αρχή ψάχνει μόνιμη και νόμιμη λύση για την απασχόληση υπαλλήλου που θα τη λειτουργήσει.

Σίγουρα καλά κάνει και ψάχνει μόνιμη και νόμιμη λύση αλλά το πρόβλημα οι αρμόδιοι το γνώριζαν εδώ και 16 μήνες. Γιατί δεν φρόντισαν όλο αυτό το διάστημα να βρουν τη λύση για να μη μείνει κλειστή η βιβλιοθήκη;

Τί λέει άραγε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού που είχε μεγαλόπνοα σχέδια για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και μάλιστα δημιούργησε από την πρώτη στιγμή το σύλλογο των φίλων της βιβλιοθήκης που τώρα έγινε σύλλογος φίλων χωρίς βιβλιοθήκη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ