ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το θέμα του λουκέτου στη δημοτική βιβλιοθήκη Τυρνάβου που αποκάλυψε χθες το paidis.com, κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου με τους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να σηκώνουν τους τόνους και να κατηγορούν τη δημοτική αρχή για αυτή την εξέλιξη.

Στη συνεδρίαση αίσθηση προκάλεσε το θράσος του πρώην δημάρχου Ν. Μαλάκου ο οποίος λειτούργησε τη βιβλιοθήκη με άτομο το οποίο δεν είχε καμία σύμβαση με το δήμο και το οποίο δεν μπορούσε να πληρωθεί με αποτέλεσμα να έχει προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της.

Ο κ. Μαλάκος με περίσσια υποκρισία εγκαλούσε τη σημερινή δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν μπορεί να προσλάβει νόμιμα βιβλιοθηκονόμο για να λειτουργήσει τη βιβλιοθήκη, από τη στιγμή που στη θητεία του δεν μερίμνησε να κάνει κάτι για να δημιουργηθεί θέση βιβλιοθηκονόμου.

101_1064 101_1065Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης χαρακτήρισε ανίκανη τη δημοτική αρχή που άφησε να κλείσει η βιβλιοθήκη και πέταξε και τα καρφιά του τόσο για το γεγονός ότι έκλεισε μία δομή που πριν από δύο περίπου μήνες είχε αναλάβει να διοργανώσει τα Τζαρτζάνεια και που σήμερα έχει  τη στήριξη και των “φίλων της βιβλιοθήκης” που μένουν χωρίς βιβλιοθήκη…

Αιχμές και ευθύνες στη δημοτική αρχή επέρριψε και ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Μπαντόγιας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν περίμενε από ένα δήμαρχο όπως ο σημερινός που του αρέσει το διάβασμα να επιτρέψει να κλείσει η βιβλιοθήκη. “Εγώ στη θέση σας κ. δήμαρχε θα την άνοιγα και θα τη λετουργούσα μόνος μου τη βιβλιοθήκη” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την άμεση επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης ζήτησε και η κ. Αν. Ψύρρα, ενώ απαντώντας στην κριτική ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Κουλιός σημείωσε ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε μία προβληματική κατάσταση με εργαζόμενη που δεν είχε σύμβαση με το δήμο και δεν μπορούσε να πληρωθεί, ενώ όλες οι προσπάθειες που έκανε από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα για να δοθεί νόμιμη και μόνιμη λύση μέσω της πρόσληψης βιβλιοθηκονόμου συνάντησε την άρνηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και του ΑΣΕΠ ενώ και κανένα από τα συναρμόδια υπουργεία δεν φρόντισε να ικανοποιήσει το αίτημα του δήμου.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η σκέψη του αντιδημάρχου να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη με εθελοντική προσφορά από την πλευρά των φίλων της βιβλιοθήκης συνάντησε αρκετές αντιδράσεις στην αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος από την πλευρά του αφού τόνισε ότι γίνονται προσπαθειες για την εξεύρεση λύσης, κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο για τη στάση του και για το γεγονός ότι επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο ακροβατώντας μεταξύ αλήθειας και ψέματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ