ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Την ταινία  “Έτσι τελείωσε μια μεγάλη αγάπη” (πρωτότυπος τίτλος Senso) γνωστή και ως “Λίβια, η Αδίστακτη Κόμισσα” σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι, προβάλλει την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο Χατζηγιάννειο.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Αλίντα Βάλι στο ρόλο της Λίβια και ο Φάρλεϊ Γκρέιντζερ στο ρόλο του Αυστριακού αξιωματικού Φραντζ Μάλερ. Οι Φράνκο Τζεφιρέλι και Φράνκο Ρόζι, άσημοι ακόμη σκηνοθέτες. δούλεψαν στο πλευρό του Βισκόντι ως βοηθοί σκηνοθέτη.

Η ταινία του Λουκίνο Βισκόντι, είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καμίλο Μπόιτο.  Θεωρείται κλασική. Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σκορσέζε: «Αν ξαναδείτε το Σένσο, προσέξτε τη σκηνή που ανοίγει την ταινία, µε το «Τροβατόρε» του Βέρντι. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη σκηνή όπερας που έχει γυριστεί ποτέ».

Προσθέστε τις ερμηνείες, το σενάριο και τη μουσική και δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε.

Υπόθεση:
Ιταλία, 1866. Ο ιταλο-αυστριακός πόλεμος για την ενοποίηση της Βενετίας με την υπόλοιπη Ιταλία φτάνει προς το τέλος του. Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης της όπερας Il Trovatore, μια ομάδα Ιταλών εθνικιστών διαμαρτύρεται κατά των Αυστριακών αξιωματούχων που βρίσκονται στο θέατρο. Εν μέσω των ταραχών, η κόμισσα Λίβια Σερπιέρι προσπαθεί να προστατεύσει τον ξάδερφό της, μαρκήσιο Ρομπέρτο Ουσόνι, συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι εκείνος υποκίνησε τη διαμαρτυρία. Ωστόσο, η γνωριμία της με τον νεαρό Αυστριακό αξιωματικό Φραντζ Μάλερ θα την παρασύρει σε έναν αυτοκαταστροφικό έρωτα, ο οποίος τελικά θα την οδηγήσει στο να προδώσει όχι μόνο τον ξάδερφό της, αλλά και ολόκληρη τη χώρα της.

Ιταλική, 1954 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 117′

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ