«ΣΗΚΩΣΑΝ» ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ!

Προφανώς και ήταν θέμα χρόνου με την κατάσταση που επικρατεί και τις ελλείψεις σε φύλαξη και προσωπικό να στοχοποιηθεί η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, αφού έργο ανεκτίμητης αξίας του εικαστικού Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη, που φιλοξενείται σε έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, εκλάπη τα τελευταία 24ωρα χωρίς να είναι ακριβές το πότε!

Το έργο περιλαμβάνονταν στην έκθεση με τίτλο «Ο Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης και η εποχή του» και οι διαστάσεις του είναι 21×16 εκατ., με τη θρασύτατη κλοπή να απασχολεί ήδη την αστυνομία.

Σε δηλώσεις του για το περιστατικό ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της  Πινακοθήκης κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε τα εξής: «Με λύπη και αγωνία ενημερώθηκα για την κλοπή του έργου του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη από τη Δημοτική μας Πινακοθήκη. Πρόκειται για απολύτως καταδικαστέα ενέργεια, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα των Λαρισαίων για την Πινακοθήκη και τη Συλλογή του αείμνηστου Γ. Ι. Κατσίγρα.

Ως δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Πινακοθήκης θα πράξω ότι είναι δυνατόν προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να επιστρέψει στη θέση του.»

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ