ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗ Β/ΒΑΘΜΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΤΥΧΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΚ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τη διεύθυνση β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας να δώσει διευκρινίσεις για το νέο έλεγχο πτυχίων και πιστοποιητικών των εκπαιδευτικών εξέδωσαν οι ΣΥΝΕΚ, με αφορμή την αναστάτωση που όπως υποστηρίζουν προκλήθηκε στα σχολεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Είναι γνωστό ότι από το 2014  κατόπιν εφαρμογής εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  ζητήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς  και απεστάλησαν τα τυπικά προσόντα για τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών  των δημοσίων υπαλλήλων.
Με συνημμένο έγγραφο της ΔΔΕ Λάρισας ξαναζητήθηκε στις 13-1-2016 από τα σχολεία του νομού η καταχώριση των τυπικών προσόντων των εκπαιδευτικών που υπάρχουν στον προσωπικό τους φάκελο με αφορμή το νέο μισθολόγιο. Επειδή  δεν δόθηκαν επαρκείς και απαραίτητες διευκρινίσεις από τη ΔΔΕ Λάρισας, δημιουργήθηκε κλίμα αναστάτωσης στους συναδέλφους.

Καλούμε τη ΔΔΕ Λάρισας  να απαντήσει στα εξής:

1.Για ποιο λόγο ζητούνται τα πτυχία και τα πιστοποιητικά;

2.Έχουν ζητηθεί και από άλλες ΔΔΕ;

3.Είναι πρωτοβουλία της  ΔΔΕ Λάρισας  ή του Υπουργείου;
Η ΔΔΕ πρέπει  να απαντήσει άμεσα στα παραπάνω  ερωτήματα και για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα  αλλά και για να σταματήσει  η όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε  στα σχολεία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ