ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στη λειτουργία της δημοτικής πινακοθήκης, εξέδωσαν ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης “Νέα Λάρισα” Ντ. Διαμάντος, Μ. Ξηρομερίτης και Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Η Δ.Π.Μ.Γ.Ι.ΚΑΤΣΙΓΡΑ αποτελεί για την πόλη μας μία «ναυαρχίδα» του Πολιτισμού με Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή εμβέλεια και αξία.

Για τη Νέα Λάρισα αυτό σημαίνει μία δημοτική πολιτική που διασφαλίζει τη μεγάλη δωρεά του Γεωργίου Ι. Κατσίγρα  και, στηρίζει – αναβαθμίζει την παρουσία και το έργο της.

1.Στην αρχή της θητείας καταψηφίσαμε  τον Προϋπολογισμό του 2015 και το Πρόγραμμα δράσης της ΔΠΜΓΙΚ.

Αν ανατρέξει κανείς, θα δει ανάμεσα στα 25 σημεία που θέσαμε και το σημείο 14 που αναφέρονταν ακριβώς στα «ασφάλιστρα έργων τέχνης» όπου η δημοτική αρχή έθετε το ποσό: «Ασφάλιστρα  έργων  τέχνης  κ.α. 2.000,0».

Ρωτήσαμε και θέσαμε ευθέως το πρόβλημα που προέκυπτε:

«Περιλαμβάνει τη μόνιμη έκθεση και τα λοιπά έργα;;; Η, μόνο τα μεταφερόμενα προς συντήρηση; Πολύ χαμηλό το ποσό μου φαίνεται. Γίνεται προκήρυξη διαγωνισμού;».

2.Επίσης, μέσω του μέλους μας στο ΔΣ κου Μάριου Ξηρομερίτη θέσαμε εξαρχής την προτεραιότητα για το νέο ΔΣ της «καταγραφής» όλης της δωρεάς.

3.Φέτος, στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016 ζητήσαμε την αύξηση της επιχορήγησης από το Δήμο ώστε να μπορεί η Πινακοθήκη να καλύψει τις σημαντικές ελλείψεις της. Δυστυχώς όμως, η δημοτική πολιτική συνεχίστηκε ως έχει (με αύξηση του ποσού ασφαλίστρων σε …5.000 ευρώ).

Είναι θλιβερή και καταδικαστέα η πράξη κλοπής ενός έργου τέχνης μέσα από την Πινακοθήκη. Και πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επαναφορά του έργου.

Απαιτούμε όμως, και πιστεύω ότι εκφράζουμε όλους τους Λαρισαίους, από τη δημοτική αρχή να ακολουθήσει  μία διαφορετική πολιτική σε σχέση και με την ασφαλή λειτουργία της Πινακοθήκης μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ