ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΘΕΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ (ΦΩΤΟ)

Ούτε το κρύο ούτε και οι απειλές για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πτόησαν τους φίλων των θεαματικών περιστεριών του Αμπελώνα και της ευρύτερης περιοχής που για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή δεκάδων φίλων των θεαματικών περιστεριών από όλη τη χώρα τη γιορτή των θεαματικών περιστεριών.

perist1 perist2 perist3 perist4 perist6 perist7 perist8Οι συμμετέχοντες στη γιορτή επισκέφθηκαν εκτροφές στο Βρυότοπο και στον Αμπελώνα και παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις επιδείξεις του πετάγματος και της προσγείωσης των περιστεριών (ουτζίτικων).

Βλέμματα στραμμένα στον ουρανό, με εκπαιδευμένα μάτια που διέκριναν τα περιστέρια – κουκίδες τα οποία πετούσαν εκατοντάδες μέτρα ψηλά, πτήσεις και προσγειώσεις – κάθετες εφορμήσεις που θύμιζαν αεροσκάφη σφυρίγματα οδηγιών και χειροκροτήματα συνέθεταν ένα υπέροχο σκηνικό που έδειχναν να το ζουν με το δικό τους τρόπο οι συγκεντρωθέντες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα και απονομή κυπέλλων στους διακριθέντες στις επιδείξεις ενώ όλοι μαζί έδωσαν το ραντεβού τους για νέα συγκέντρωση τον Ιανουάριο του 2017.

ΦΩΤΟ: σύλλογος φίλων περιστεριών Αμπελώνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ