Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη με θέμα: “Προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Λάρισα και στο Βόλο”, κατέθεσε ο βουλευτής της Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης. Στην ερώτησή του αναφέρει:

«Έντονη ανησυχία προκαλείται στους πολίτες της Λάρισας και του Βόλου από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10) στην ατμόσφαιρα της Λάρισας και του Βόλου ξεπερνούν τα όρια που προβλέπονται από τις συγκεκριμένες διατάξεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Είναι γνωστό ότι με σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 3272/Β/23-12-2013) καθορίζονται τα επίπεδα συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) για τη λήψη μέτρων προφύλαξης και προστασίας του πληθυσμού καθώς και τη λήψη μέτρων για τη μείωση των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων από εστίες καύσης (βιοτεχνία, βιομηχανία, οχήματα).

Είναι επίσης γνωστό ότι λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης προκαλούνται πολύ σοβαρά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

Εάν από τις μετρήσεις που έγιναν την τελευταία περίοδο προκύπτει ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλεπόμενα όρια σε ότι αφορά τη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Λάρισας και του Βόλου.

Για τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία της υγείας των πολιτών των 2 πόλεων.

Τις σχεδιαζόμενες ενέργειες για τη λειτουργία ολοκληρωμένων και αξιόπιστων συστημάτων σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ