ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Περιφερειακή σύσκεψη ΟΤΑ στο πλαίσιο της ενημέρωσης αλλά και της οργάνωσης των εργαζομένων σε σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο δημαρχείο της Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔρομολογώντας δυναμικές κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν απεργίες, συγκεντρώσεις αλλά και συμβολικές καταλήψεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους «στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης».

«Το κράτος στην ουσία αποχωρεί από την κοινωνική ασφάλιση παραδίδοντας σε ιδιωτικές εταιρείες και συμφέροντα», τονίστηκε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη, ενώ ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν ακόμη στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της αγωνίας για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των ΟΤΑ το γεγονός πως στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων της ΠΟΕ-ΟΤΑ των 4 Θεσσαλικών νομών αλλά και εκπρόσωποι από Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ