ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…

Από το παράλληλο σύμπαν του απωλεσθέντος «παράλληλου προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του κ. Νίκος Παπαδόπουλος, με άρθρο του στην «Ε» στις 12/01,  αποφάσισε να ενημερώσει τους αγρότες και να αποκαταστήσει την αλήθεια «σχετικά με όσα παραπλανητικά και διαστρεβλωμένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες,

που αφορούνστο ασφαλιστικό, το αγροτικό, το φορολογικό», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Τις τελευταίες ημέρες, αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους τοκογλύφους, που προβλέπουν:

Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ.

Αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και εν συνεχεία σε 100%.

Τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από 7% σε 20% μέχρι την 1/1/2019,που μαζί με τις εισφορές περίθαλψης θα φτάσουν το 27%.
(Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν, αν ψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, άμεσα αυξήσεις το 2016 από 88,08 ευρώ έως 252 ευρώ το εξάμηνο).

Κατάργηση του αφορολόγητου των αγροτικών επιδοτήσεων έως 12.000 ευρώ.

Καθορισμό κατώτατου ασφαλιστέου εισοδήματος για τους αγρότες στα 468,8 ευρώ τον μήνα, που σημαίνει πως ακόμα και ζημίες αν έχει ένας αγρότης ή μηδενικό φορολογητέο εισόδημα, θα πρέπει να πληρώνει στον ΟΓΑ 300 ευρώ το τρίμηνο, δηλ. 1200 ευρώ τον χρόνο!

Αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια από 13% σε 23%.

Κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης.

Κατάργηση της αυτοτέλειας του ΟΓΑ.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ. Παπαδόπουλο, πως στο παράλληλο σύμπαν που ζει ο ίδιος και η κυβέρνηση, δημιουργούνται επικίνδυνες φαντασιώσεις, όπως π.χ. ότι μπορούν να κοροϊδεύουνε πολλούς και για πολύ καιρό. Στο δικό μας όμως σύμπαν της μνημονιακής πραγματικότητας, όλοι μας, και οι αγρότες ακόμα περισσότερο, γνωρίζουμε πως όλα αυτά τα δολοφονικά μέτρα που αναφέρονται, ούτε παραπλάνηση ούτε διαστρέβλωση συνιστούν, αλλά είναι προτάσεις της ίδιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η μόνη προσπάθεια παραπλάνησης και διαστρέβλωσης που βλέπουμε να επιχειρείται είναι από τον ίδιο τον κ. Παπαδόπουλο, που, εντελώς «τυχαία», αναφέρει στο άρθρο του μόνο τα τέσσερα πρώτα δολοφονικά μέτρα, «ξεχνώντας» τα υπόλοιπα!

Όμως ο κ. Παπαδόπουλος,ακάθεκτος, συνεχίζει, θέλοντας να πείσει τους αγρότες πως όλα αυτά τα δολοφονικά μέτρα θα εξουδετερωθούν από το… παράλληλο πρόγραμμα-φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι λοιπόν μας πληροφορεί πως «η ελληνική πλευρά έχει επεξεργαστεί τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση»-που βέβαια μας την κρατάει κρυφή, μη την ματιάσουμε-, που ΘΑ προστατεύει το αγροτικό εισόδημα, ΘΑ κατοχυρώνει τη δίκαιη κατανομή βαρών, ΘΑ διεκδικήσει αφορολόγητο 12.000 ευρώ,  ΘΑ προτείνει κλιμακωτούς συντελεστές φόρου, ΘΑ καταθέσει σχέδιο αναβάθμισης και ριζοσπαστικήςμεταρρύθμισης του αγροτικού τομέα, ΘΑ…ΘΑ…ΘΑ…., και κάπως έτσι, με τέτοιες και άλλες, παρόμοιας εγκυρότητας, υποσχέσεις, ΘΑ ανατραπεί η ζοφερή πραγματικότητα και το σχέδιο των τοκογλύφων της ΕΕ, για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας και την εξαθλίωση των αγροτών.

Φαίνεται πως, στο παράλληλο σύμπαν που ζει ο κ. Παπαδόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος δεν τρέχει με την ίδια ταχύτητα με τον δικό μας, με αποτέλεσμα, ενώ εδώ έχουμε Ιανουάριο του 2016, εκεί να έχουν Ιανουάριο του 2015, εξ ου και η πεποίθησή του ότι αρκείμια πλημμυρίδα από ΘΑ και προεκλογικές πομφόλυγες, για νακαταφέρει να γελάσει  πάλι τους αγρότες και τον ελληνικό λαό.
Θα του προτείναμε, τέλος, να παρευρεθεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται και να ακούσει από πρώτο χέρι τις απόψεις και τις θέσεις των αγροτών, καθώς και την κριτική τους προς τα μέτρα της κυβέρνησης.
Καλό θα ήταν δε να ξεσκονίσει λίγο και τις γνώσεις του στις ξένες γλώσσες, γιατί ο λαός μας είναι μορφωμένος λαός, και ενίοτε, μπορεί, ορισμένες από τις απόψεις του, να τις εκφράσει και εις την Γαλλικήν!

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί  τους αγρότες και όλο τον ελληνικό λαό να μην παρασυρθούν από τα ψέματα της κυβέρνησης και της μνημονιακής αντιπολίτευσης, που μαζί ψήφισαν τις εξοντωτικές δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.
Τους καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό!
Μόνο ένα κοινωνικό, αγωνιστικό μέτωπο του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος με τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και όλη τη νεολαία, μπορεί να βάλει φραγμό στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και τον μνημονιακό θάνατο που μας επιφυλάσσουν, και να ανοίξει τον δρόμο για μια ελπιδοφόρα, αντιμνημονιακή και προοδευτική πολιτική.
Με κοινωνική δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ