ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Λάρισας απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού!  Καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ & β’  βαθμού, στους Δήμους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στις ΔΕΥΑ να απαιτήσουμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο για το ασφαλιστικό.

Σε ανακοίνωση του ενόψει του συλλαλητηρίου της 23 Ιανουαρίου και της γενικής απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου αναφέρει:

“Το προμελετημένο έγκλημα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μας αφορά όλους ανεξάρτητα από ηλικία, παλιού η νέου, αφορά τις ζωές μας, αλλά και τις ζωές των παιδιών μας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Με το νέο σχέδιο νόμου λαιμητόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση επί της ουσίας βάζει ταφόπλακα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, νομιμοποιώντας τους νόμους Λοβέρδου – Κουτρουμάνη που ισοπεδώνουν τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε η κοινωνική ασφάλιση έρχονται να συνεχίσουν το έργο τους βάζοντας δυναμίτη στα θεμέλια του ασφαλιστικού.

Ο στόχος τους είναι μειώνοντας τις συντάξεις, τις ασφαλιστικές παροχές, αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με το πετσόκομμα των μισθών, και εργασιακών δικαιωμάτων, να κάνουν «φτηνότερο» το σύστημα της ασφάλισης για το κεφάλαιο, που το θεωρεί κόστος, αλλά και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματική δράση του στην ασφάλιση και στην υγεία για νέα κέρδη. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την ίδια ώρα που έδιναν στη δημοσιότητα τη «νέα» πρόταση, το νέο σφαγιασμό του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος στη βουλή, η συγκυβέρνηση έφερνε νομοσχέδιο για τις ασφαλιστικές εταιρείες εναρμονίζοντας την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή.

Από τη νέα σφαγή δεν γλυτώνει κανένας. Μειώνει ακόμα περισσότερο συντάξεις μέσα από τον επανυπολογισμό, περιορίζει ακόμα περισσότερο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυξάνοντας τη συμμετοχή μας στα φάρμακα αλλά και τα νοσήλια, δεν λέει κουβέντα για τα ΒΑΡΕΑ, μειώνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς αφού αυξάνει τις εισφορές μας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κατακρεουργεί επιδόματα όπως είναι της μητρότητας.

Αποδεικνύεται περίτρανα ο βρώμικος ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Επιλέχτηκε από τους εκφραστές του σημερινού σάπιου συστήματος προκειμένου να εφαρμόσει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν. Είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού με τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Πανεργατικό Συλλαλητήριο Σάββατο 23 Γενάρη, 11.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Πανεργατική Απεργία – Πέμπτη 4 Φλεβάρη, και συγκέντρωση 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη μια ανατροπή, άλλο ένα έγκλημα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα υγείας.

Καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού που συνειδητά καλλιεργούν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Όλοι στους δρόμους του αγώνα, οργανωμένα πειθαρχημένα, να τους δώσουμε δυναμική απάντηση.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς μία μόνο είναι η απάντηση: οργανωμένος αγώνας για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί τους να διαλύσουν την ζωή μας. Να οργανωθούμε και να απαντήσουμε με τη συμμετοχή όλων στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη και στην Απεργία στις 4 Φλεβάρη, μπορεί να φρενάρει τα βάρβαρα μέτρα.

Από σήμερα οργανώνουμε την δουλειά μας  και μέσα από μαζικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις με συσκέψεις στους χώρους δουλειάς ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας.

Η επιτυχία της απεργίας  πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Να μην αφήσουμε για ακόμα μια φορά τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους προσπαθώντας να πείσουν ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφιλίωση ανάμεσα στη κερδοφορία των επιχειρήσεων με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Σήμερα ορθώνουμε το ανάστημα μας. Απαιτούμε Δημόσια, Καθολική, Υποχρεωτική, Κοινωνική Ασφάλιση για όλο το λαό.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΗ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ