ΣΕΞ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Εάν ρωτήσουμε έναν άντρα τι είναι αυτό που τον τρελαίνει σε μια γυναίκα το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει να το εντοπίσει ακριβώς. Ποια μέρη της γυναικείας ανατομίας είναι αυτά που ξυπνάνε τον ερωτισμό τους; Καναδοί επιστήμονες λένε πω βρήκαν την απάντηση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά εξέτασαν 30 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 35 ετών. Εφαρμόζοντας ελαφρύ άγγιγμα, πίεση και δονήσεις, μελέτησαν την αντίδραση της κλειτορίδας της κάθε γυναίκας, των μικρών χειλέων, του κόλπου και του πρωκτού, καθώς και διαφόρων σημείων στο στήθος της και στην θηλή της. Στη συνέχεια συνέκριναν τα όσα βρήκαν με πιο ουδέτερες περιοχές του σώματος όπως ο λαιμός, το χέρι και η κοιλιά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξαν πως οι τρεις πιο ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος είναι αυτές που υποψιαζόμασταν από την αρχή. Ποιες είναι αυτές;

– Ο λαιμός

– Το εσωτερικό του χεριού

– Η περιοχή γύρω από το αιδοίο

Αυτά ήταν τα σημεία που ανταποκρίνονταν καλύτερα στο ελαφρύ άγγιγμα.

Στον αντίποδα, η θηλή αποδείχτηκε ως η λιγότερο ευαίσθητη σε αυτό το είδος ερεθισμού.

Η κλειτορίδα και οι θηλές ήταν τα πιο ευαίσθητα σημεία, όσον αφορά την σεξουαλική ευχαρίστηση, ενώ το πλευρικό μέρος του στήθους και η κοιλιά ήταν το λιγότερο ευαίσθητα.

Τέλος, η κλειτορίδα και θηλή βρέθηκε ότι είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία στο γυναικείο σώμα όσον αφορά τις δονήσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κλειτορίδα ήταν το πιο ευαίσθητο σημείο στις δονήσεις σε σύγκριση με όλα τα μέρη του σώματος.

Οι Καναδοί επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα οδηγήσουν σε πιο ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες για τις γυναίκες δεδομένου ότι οι περισσότερες ερωτογενείς ζώνες τους είναι πλέον επιστημονικά επιβεβαιωμένες.

Υποστηρίζουν επίσης ότι μπορεί να παράσχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους χειρουργούς που κάνουν επεμβάσεις στο στήθος ή επεμβάσεις αλλαγής φύλου.

healthview.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com