ΘΕΣΓΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΣΓΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι πρόεδροι των Συνεταιρισμών ΘΕΣγάλα κ. Αθ. Βακάλης και ΘΕΣγη κ. Παναγιώτης Καλφούντζος, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις:

“Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη και τα μέλη τους, ως αναπόσπαστο μέρος του πρωτογενούς τομέα, δηλώνουμε παρόντες στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας.

Προτρέπουμε τους συναδέλφους μας αγρότες σε όλη τη χώρα, να λάβουν ενεργό μέρος σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις, ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε Ευρώπη και Ελλάδα, πως δεν θα συναινέσουμε στον αφανισμό μας. Η ανάκαμψη της χώρας δεν μπορεί να έρθει με την καταστροφή ενός εκ των ελαχίστων παραγωγικών κλάδων που έχουν απομείνει στην ελληνική οικονομία.

Θέση μας είναι, πως στη φάση αυτή τα αιτήματα δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι άλλα από την εναντίωση μας στο φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Είναι άλλωστε πάγια τακτική των εκάστοτε κυβερνήσεων να παρακάμπτουν τα κεφαλαιώδη αιτήματα και να ικανοποιούν τα λιγότερο σημαντικά.

Ταυτόχρονα θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεση μας στον αποκλεισμό των δρόμων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Πρέπει να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, χωρίς να προκαλέσουμε περαιτέρω προβλήματα σε άλλους παραγωγικούς κλάδους που ήδη πλήττονται όπως κι εμείς. Απεναντίας η συμπόρευση μαζί τους δίνει δύναμη στον αγώνα ενάντια στις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

Σ’ έναν αγώνα ακηδεμόνευτο, πέρα και πάνω από μικροπολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις, είναι χρέος όλων μας να δώσουμε το παρόν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ