ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ»

Την κατάρρευση των Κέντρων Υγείας στον Ν. Λάρισας, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Ενώ με τον Ν.4238/2014 προβλεπόταν τα Κέντρα Υγείας να περάσουν στην δικαιοδοσία των Υγειονομικών Περιφερειών, συνεχείς αναβολές της πλήρους εφαρμογής του νόμου, αλλά και η μετάθεση της ευθύνης στήριξης των Κέντρων Υγείας στις ΥΠΕ, χωρίςόμως να υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι στήριξης τους, έχουν οδηγήσει τα Κέντρα Υγείας στον Ν. Λάρισας στα όρια της κατάρρευσης.

Έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, που στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στον πίνακα της ΔΕΗ, λόγω υπερφόρτωσης από χρήση θερμαντικών σωμάτων. Επιπλέον με ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Λάρισας καταγγέλλει τις ελλείψεις  σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, σε υλικό απαραίτητο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στην φύλαξη.

Επιπροσθέτως, το ΓΝ Λάρισας ενημέρωσε με έγγραφό του, ότι σταματά η χορήγηση φιαλών οξυγόνων προς τρίτους, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας του Νομού να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς οξυγόνο.

Τέλος, εξαιτίας του ότι έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την αποκομιδή μολυσματικών αποβλήτων, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Το Ποτάμι ρωτά τον Υπουργό Υγείας αν είναι σε γνώση του τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Λάρισας και αν ναι, από πότε. Επίσης, ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των προμηθειών των Κέντρων Υγείας και τέλος σε ποιες κινήσεις θα προβεί ώστε να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ