Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση βρήκε η χθεσινοβραδινή πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τη δημιουργία Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου Υγείας, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Χαρακτηρίζοντας το σχετικό εγχείρημα «ιδιαίτερα τολμηρό αλλά απαραίτητο» ο κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε πως η εν λόγω επιτροπή θα έχει εποπτικό ρόλο με στόχο κυρίως την καταγραφή των αναγκών αλλά και υποβοηθητικό όσον αφορά στη λειτουργία των νοσοκομείων.

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να σταθεροποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε το μεγάλο ασθενή που λέγεται πρωτοβάθμια περίθαλψη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ενώ παίρνοντας το λόγο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο οικονομικό, ωστόσο αυτό που κρίνεται απαραίτητο είναι «μια εντελώς διαφορετική λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων».

περιφερειακο 2Στο πλαίσιο της πολύωρης συνεδρίασης τοποθετήθηκαν ακόμη διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων, των συλλόγων των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, οι διευθυντές του ΠΕΔΥ κλπ, ενώ παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αγιάς, Φαρσάλων, Τεμπών και Καλαμπάκας, εκπρόσωπος του δήμου Λαρισαίων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κλπ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ειδική αναφορά έγινε και στη δυνατότητα αξιοποίησης του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ