ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Οι οινοποιοι του νομού ιδιώτες και συνεταιρισμοί, συγκαλούν ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και των βουλευτών για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί και τις αρνητικές συνέπειες του στον αμπελοοινικό κλάδο.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/1 /2016, στα γραφεία  του ΣΘΕΒ, στην Λάρισα, Λεωφόρος Καραμανλή & Βιομηχανίας , στις  12:00 το μεσημέρι.

Στην πρόσκληση που υπογράφουν εκ μέρος του συντονιστικού ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Αγ. Ραψανιώτης και ο οινοποιός Κ. Τσιλιλής αναφέρονται τα εξής:

« Τα οινοποιεία της περιοχής, όπως και όλα τα ελληνικά οινοποιεία, έχουν βρεθεί σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο που ήδη παραλύει τη λειτουργία τους μετά την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί. Η κατάσταση ,ως έχει, είναι μη αντιμετωπίσιμη και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς ένα πιθανό κλείσιμο των οινοποιείων θα επιφέρει ματαίωση του τρυγητού  και θα στερήσει την τοπική οικονομία από πολύτιμους πόρους, διογκώνοντας την ανεργία και απειλώντας περαιτέρω την κοινωνική συνοχή.

Ο κλάδος ανθίσταται και ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της νομοθετικής διάταξης, ενώ την προσεχή Δευτέρα 25/1 προχωρεί σε πανελλαδική διαμαρτυρία κλείνοντας τα οινοποιεία. Ενόψει της ημέρας με τα  “Κλειστά Οινοποιεία”, η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τα οινοποιεία – μέλη της  διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο ευρείες ενημερωτικές συσκέψεις σε 9 μεγάλα  αμπελουργικά διαμερίσματα ,με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των παραγωγικών φορέων.

Η σύσκεψη στην περιοχή μας θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/1 /2016, στα γραφεία  του ΣΘΕΒ, στην Λάρισα, Λεωφόρος Καραμανλή & Βιομηχανίας , στις  12:00 το μεσημέρι.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή σας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης του κλάδου και θα συμβάλει στην ματαίωση των κινδύνων που εκτός από τον ίδιο απειλούν και την τοπική οικονομία».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com