ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για το ασφαλιστικό αποτελεί πραγματικό οδοστρωτήρα για όλους τους εργαζόμενους, ανάμεσα σ’ αυτούς και για τους εργαζόμενους μηχανικούς και τεχνικούς.

Ολοκληρώνεται η εγκληματική κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ – 1,5 δις Ευρώ – που απέμειναν μετά το κούρεμα του PSI και τη ληστεία από την «επένδυση» στην Τρ. Αττικής.

Προβλέπει νέες σημαντικές περικοπές στις συντάξεις για όλους τους μηχανικούς.

Για σημαντικό τμήμα των εργαζόμενων μηχανικών επιβάλλει νέες εξωπραγματικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών που μπορεί να φθάσουν και στο διπλασιασμό τους.

Η νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση έρχεται να προστεθεί στα σκληρά μέτρα όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών επιθέσεων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πλέον μονιμοποιούνται.

Συντάξεις ισοδύναμες με επίδομα φτώχειας

Η σύνταξη μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου και θα αποτελείται από την εξευτελιστική «βασική σύνταξη» των 384 ευρώ και ένα ανταποδοτικό κομμάτι που θα υπολογίζεται με βάση το σύνολο των καταβεβλημένων εισφορών.

ΜΟΝΟ οι συγκεκριμένες αλλαγές που προωθούνται απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζονται σε άμεση μείωση στις συντάξεις 30-40% για όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς, ενώ κάθε χρόνος ανεργίας ή ελαττωμένου εισοδήματος αποφέρει μικρότερη τελική σύνταξη. Εξαιτίας των αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών, οι συντάξεις των εργαζόμενων μηχανικών έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 65%.

Μειώνονται σημαντικά και οι τρέχουσες συντάξεις, αφού η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» ανάμεσα στη σύνταξη όπως υπολογίζεται με το νέο σύστημα και την υφιστάμενη, θα ισχύει μόλις για 2-3 χρόνια, για να ξεγελαστούν οι συνταξιούχοι, να περιοριστούν οι λαϊκές αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προϋπολογισμό του 2016 έχουν εγγραφεί 1,8 δισεκατομμύρια λιγότερα για την κοινωνική ασφάλιση.

Στο στόχαστρο αυτοαπασχολούμενοι και αμειβόμενοι με «μπλοκάκι»

Με το ν/σ οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς και τα “μπλοκάκια” πραγματικά εκτινάσσονται στο 38,5% του φορολογητέου εισοδήματος, στο οποίο προστίθεται και 26% φορολογία, τέλος επιτηδεύματος, προκαταβολή φόρου κλπ διαμορφώνοντας τα συνολικά βάρη περίπου στο 85% του φορολογητέου εισοδήματος. Πρακτικά ένας αυτοαπασχολούμενος μηχανικός θα πληρώνει τα διπλάσια σε ασφαλιστικές εισφορές.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως θα υποχρεώσει τον εργοδότη να καταβάλει το 13.5% των εισφορών του εργαζόμενου με ΔΠΥ. Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του χαρατσώματος των εργαζόμενων μηχανικών, αφού ακόμη και αν νομοθετηθεί το 13,5% ή κάποιο άλλο %, θα το μετακυλήσει ο εργοδότης στον εργαζόμενο μειώνοντας τις απολαβές του.

Το ν/σ αποτελεί “ταφόπλακα” για την αυτοαπασχόληση. Δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί πετιούνται βίαια έξω απ’ το επάγγελμα και προλεταριοποιούνται.

Μισθωτοί, νέοι και άνεργοι μηχανικοί

Οι άνεργοι μηχανικοί χαρατσώνονται με την «ελάχιστη» εισφορά των 2.832 ευρώ ετησίως, ακόμα και αν βρίσκονται «υπό αναστολή της επαγγελματικής τους ιδιότητας». Οι  νέοι μηχανικοί χάνουν την προστασία των μειωμένων εισφορών για τα πέντε πρώτα χρόνια ασφάλισης. Ο εφεδρικός στρατός άνεργων μηχανικών που δημιούργησε η καπιταλιστική κρίση, οδηγεί σε φθηνότερη εργατική δύναμη για το σύνολο των μισθωτών μηχανικών.

«Τίτλοι τέλους» για τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ

Το νέο νομοσχέδιο εξαφανίζει τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ, τα δισεκατομμύρια σε εισφορές που έκαταβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια. Έρχεται να προστεθεί στην κλοπή του PSI και στα πάνω από 600 εκ. ευρώ που έχει συνολικά «τοποθετήσει» το ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής. Αποτελεί μάλιστα πραγματική πρόκληση η νέα τοποθέτηση 400 εκ. ευρώ που έγινε στα τέλη του 2015. Ενώ «ψήνονταν» νέες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, η κυβέρνηση μαζί με την ηγεσία του ΤΕΕ, δηλαδή με ουσιαστική στήριξη απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μέχρι τους κάθε λογής τάχα «ανεξάρτητους», ολοκλήρωσαν την ανακεφαλαιοποίηση στην Τράπεζα Αττικής από τις δικές μας εισφορές.

Το ν/σ προβλέπει συνένωση όλων των ταμείων σε ένα και «αξιοποίηση» των αποθεματικών και της περιουσίας των ταμείων από μια νέα εταιρία που θα συσταθεί, προδιαγράφει δηλαδή την πλήρη απώλεια των αποθεματικών, που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση συντάξεων και σε επιπλέον αυξήσεις στις εισφορές.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ

Το νέο ν/σ είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια αλυσίδα αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων που στόχο έχουν τη μετατόπιση των ασφαλιστικών βαρών απ’ το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων για να βρεθούν νέοι πόροι χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων. Γι’ αυτό έχει την ενεργό στήριξη του ΣΕΒ, των υπόλοιπων εργοδοτικών φορέων και της ΕΕ.

Η ανταποδοτικότητα που προωθείται απ’ την ΕΕ και από τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυτοχρηματοδότηση των ταμείων απ’ τους εργαζόμενους που με τις αναλογιστικές μελέτες, μεταφράζεται σε συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και σε συνεχείς αυξήσεις των εισφορών για να «βγαίνει» το ταμείο.

Στο ΤΕΕ είναι τεράστιες οι ευθύνες των παρατάξεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, για την προώθηση ειδικά του αντιδραστικού νόμου 3518/2006, που καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα. Σήμερα το ΤΕΕ και η διοίκησή του προωθεί μια γραμμή «αντίθεσης» με το νομοσχέδιο, που στην πραγματικότητα είναι αποπροσανατολιστική. Επιχειρεί να συγκαλύψει τις δικές του τεράστιες ευθύνες για την πολιτική της ανταποδοτικότητας, συνέχεια της οποίας είναι και η τελευταία φάση της επίθεσης. Συγκαλύπτει πως ήδη οι σημερινές ασφαλιστικές εισφορές τσακίζουν τους εργαζόμενους μηχανικούς και πως η δραστική μείωση τους είναι απαραίτητη. Αποκρύπτει τον πραγματικό αντίπαλό μας, την άρχουσα τάξη και τους μονοπωλιακούς ομίλους, που κερδίζουν πολλαπλά απ’ τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

Η αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-άρχουσας τάξης αφορά το σύνολο του λαού, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Δεν αφορά τον έναν ή τον άλλο κλάδο. Πρόκειται για βάναυση επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Γι’ αυτό και η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι κοινή, ενιαία και αποφασιστική.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ!

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ! ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!

ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΔΩΡΕΑΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΚΕΑΟ και του νόμου για τις κατασχέσεις, ΑΚΥΡΩΣΗ της βεβαίωσης των ασφαλιστικών χρεών των εργαζόμενων στην εφορία!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Σάββατο 23 Γενάρη (Λάρισα 11.30 π.μ. Κεντρική Πλατεία)

4 Φλεβάρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (Λάρισα 10.30 π.μ. Κεντρική Πλατεία)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ