ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν Λάρισας κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι το σχέδιο Νόμου  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,με τις σαρωτικές ανατροπές, που επιφέρει στα ασφαλιστικά κεκτημένα των εργαζομένων , τσακίζει για μια ακόμα φορά όλους τους συνταξιούχους καθώς και τους εν ενεργεία ασφαλισμένους (δημοσίους υπαλλήλους, μικρομεσαίους, αγρότες αλλά και ελαστικά εργαζομένους).

Κατεδαφίζει το κολοβό, αναδιανεμητικό σύστημα, μετατρέποντας το σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό συνεχίζοντας  την ανατροπή  του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης , εξωθώντας τους  ασφαλισμένους στην ιδιωτική ασφάλιση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά Ταμεία και αποδίδοντας  στους εξαπατημένους ασφαλισμένους πολίτες συντάξεις-φιλοδώρημα .

Η κυβέρνηση προπαγανδίζει  ότι δήθεν διαπραγματεύεται  να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις τη στιγμή που ο αρμόδιος Υπουργός και η κυβέρνηση  δεσμεύονται και συνυπογράφουν με τους δανειστές  περικοπές  του συνταξιοδοτικού κόστους ύψους 1,87 δις ευρώ (όρος των προαπαιτουμένων του 3ου μνημονίου, όπως εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του 2016).

Η μνημονιακή κυβέρνηση έχει στόχο να παραπλανήσει τους πάντες ώστε να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων.

Το πραγματικό ασφαλιστικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων της χώρας μας δεν θα περάσει.  Οι περικοπές  που ετοιμάζουν και βρίσκονται στο νέο μνημονιακό πακέτο μόνο τρόμο προκαλούν :

  • Μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες, όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
  • Κατάργηση όλων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Βασική σύνταξη (40 χρόνια) 384 ευρώ.
  • Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Το ψαλίδι θα ξεκινά από 8% και θα φτάνει το 15% ή και το 30%.
  • Αύξηση εισφορών στους εργαζομένους Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.
  • Μείωση κατά 10% ως 15% στο εφάπαξ και στα μερίσματα
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ  σταδιακά για όλους τους συνταξιούχους.
  • Ανατροπή στις πρόωρες συντάξεις με κατάργηση των μεταβατικών διατάξεων, κρυφές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μείωση σύνταξης πάνω και από 40% για το Δημόσιο.
  • Κατάργηση των διατάξεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών από το Δημόσιο, με ότι αυτό συνεπάγεται, για το εκπαιδευτικό έργο από την παραμονή στην τάξη έως τα 67 χρόνια

Είναι φανερό ότι για το εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία  η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης είναι η μεγάλη κλοπή του μέλλοντος. Ο ιδρώτας  όλων των εργαζομένων θυσιάζεται στο βωμό της εξυπηρέτησης νεοφιλελεύθερων πολιτικών  που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποτελεί αιτία μετωπικού αγώνα για ολόκληρη την κοινωνία.  Το πόσο κρίσιμο είναι για τη κυβέρνηση, τους «θεσμούς», τους δανειστές και τους καπιταλιστές, να περάσει η νέα ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση το μαρτυρά η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης, να βρει συναίνεση στο σφαγείο των συντάξεων που ετοιμάζει και γι’ αυτό προχωράει σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και σε «διεθνή» εκστρατεία, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δε ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας!

Δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα της «διαπραγμάτευσης» – κοροϊδία. Εκπαιδευτικός στα 67, σε τάξη με πεινασμένα παιδιά μιας καθημαγμένης κοινωνίας, είναι διάλογος απάτης και συνενοχής. Κανένα άλλοθι στην κυβέρνηση.

             Να καταργηθούν άμεσα όλα τα μέτρα των αντιασφαλιστικών νόμων.

             Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποίησεων.

Καλούμε  τους συναδέλφους με όλες τις δυνάμεις τους σε αγώνα, σε μια πραγματική  πανστρατιά, για να αποτρέψουμε την ψήφιση των μέτρων αυτών και την ανατροπή της  πολιτικής των περικοπών Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!  Άλλος δρόμος υπάρχει! Είναι αυτός που ανοίγουν οι αγώνες μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ