ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

 

Τα συσσωρευμένα προβλήματα του ΕΣΥ ανέδειξε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κ. Μπαργιώτας, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του Ποταμιού για την Υγεία . Μεταξύ αυτών:

Ελλείψεις:

«Οι ελλείψεις είναι τρομακτικές. Το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων –για να πω ένα παράδειγμα- κόντεψε να καεί ολόκληρο, γιατί δεν έχει πετρέλαιο και οι εργαζόμενοι παίρνουν μαζί τους τα ηλεκτρικά καλοριφέρ από το σπίτι τους, με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα. Κανείς πλέον καλά-καλά δεν ξέρει ποιος χρωστάει πού και σε τι, τα ληξιπρόθεσμα έχουν απλώς ξεφύγει από κάθε πραγματικότητα, τα νοσοκομεία τη μια είναι χωρίς φάρμακα, την άλλη είναι χωρίς σεντόνια, την τρίτη είναι χωρίς πετρέλαιο, συνήθως είναι χωρίς τίποτα απ’ όλα αυτά, και τίποτα δεν δουλεύει πραγματικά. Το μόνο που δουλεύει είναι οι εργαζόμενοι σε κατάσταση burn out συνδρόμου. Το κύριο, με μια κουβέντα, είναι ότι χειροτερεύει διαρκώς η προσβασιμότητα, η δυνατότητα ειδικά των πιο φτωχών ανθρώπων της χώρας, των πιο αδυνάτων να έχουν πρόσβαση σε γιατρό και σε φάρμακο. Τα ποσοστά είναι τρομακτικά και εξακολουθούν να χειροτερεύουν. Στον Άγιο Σάββα για τους ογκολογικούς ασθενείς οι αναμονές για εξετάσεις και θεραπείες είναι απλώς εκτός πραγματικότητας για τη συγκεκριμένη νόσο και είναι τρομακτικές. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές πλέον».

Επιδημία γρίπης:

«Αν έχουμε μια επιδημία γρίπης απλή –να χτυπήσω ξύλο- ή οτιδήποτε άλλο, θα βρεθούμε μπροστά σε καταστάσεις τις οποίες δεν θα ήθελε κανένας να δει. Ελπίζω να μην γίνει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): Έχουμε επιδημία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Ξέρετε καλά τι εννοώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): Δεν έχουμε το χάος που λέτε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Και το λέτε σήμερα που κυκλοφόρησε το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι δεν κάνει πλέον εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη στη Βόρεια Ελλάδα για γρίπη στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Αυτό εννοώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): Δεν ισχύει αυτό το πράγμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Έχω το έγγραφο, θα το καταθέσω στα Πρακτικά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): Μην είστε φερέφωνο του…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Έχω το έγγραφο. Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι κανένας δεν ξέρει τι γίνεται πουθενά. Είναι αυτό που έλεγα στην αρχή».

Στη συνέχεια ο κ. Μπαργιώτας κατέθεσε το έγγραφο στα πρακτικά.

Διοικήσεις:

«Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε από καταληψίας ακτιβιστής, κυβέρνηση. Εγώ έγινα Βουλευτής και έχω το προνόμιο κάθε φορά που ρωτάω ο,τιδήποτε, να λαμβάνω την ίδια πάνω-κάτω απάντηση που λάβαμε και σήμερα: «Η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει ένα καινούριο πλαίσιο, θα φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο», το οποίο επί έναν χρόνο το περιμένουμε και δεν το βλέπουμεΣε ένα μέτρο υπάρχει πραγματική συνέπεια και εμμονική επιμονή. Στην αλλαγή των κομματικών διοικήσεων των νοσοκομείων με καινούριες εξίσου κομματικές. Για λόγους χρόνου δεν θα αναφερθώ ούτε στην επάρατη τροπολογία Κουρουμπλή και στην ταπείνωση που ακολούθησε την ψήφισή της ούτε σε τίποτα άλλο. Θα πω μόνο ότι έχουμε κάτι καινούριο σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το ότι για πρώτη φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανέλαβε την ευθύνη και προχώρησε στον αποκεφαλισμό όλων των διοικήσεων των νοσοκομείων πρακτικά και στην εγκατάλειψη των νοσοκομείων χωρίς διοικήσεις για μήνες. Ελπίζω να μην έχουμε συνέπειες. Το χάος που επικρατεί είναι τρομακτικό. Είμαστε τόσο large που εν μέσω κρίσης μπορούμε να πληρώνουμε τρεις διοικητές ταυτόχρονα: τους δύο οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία λήψης αποζημίωσης μέσω των δικαστηρίων και τον έναν που έχει διορίσει η τρέχουσα Κυβέρνηση στη θέση των προηγουμένων! Έτσι διατηρούμε και το τριτοκοσμικό management φυσικά. Έχουμε ένα management το οποίο θα το ζήλευαν οι τελευταίες χώρες στον κατάλογο της ανάπτυξης και αν!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ