ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ιεροσυλία. Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης διαβάζοντας απόσπασμα από την επιστολή με το Αίτημα την κατάργηση του δικαστικού τέλους (Δικόσημου),

που του απέστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομένικου κ Στάθης Ψωμιάδης .

Στην επιστολή περιγράφονται αναλυτικά ο αγώνας και η προσπάθειες που έχουν γίνει από τον κ Στάθη Ψωμιάδη και την δικηγόρο των οικογενειών κ Ευαγγελία Λιακούλη καθώς και το πρόβλημα που υπάρχει με την απαίτηση καταβολής ποσού ύψους περίπου 300.000 ευρώ (δικόσημο) από τις οικογένειες και το οποίο οδήγησε στην αναβολή της αγωγής που επρόκειτο να εξετασθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του κ Στάθη Ψωμιάδη και του κ. Μηταφίδη έγινε ενημέρωση του κ. Μηταφίδη και για την εξέλιξη της Αγωγής που εκτυλίσσεται στην Ιταλία , στο εκει γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής κ. Μηταφίδης δεσμεύτηκε να προωθήσει στην Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης κ Παρασκευόπουλο το αίτημα για την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις υποθέσεις αγωγών Θυμάτων Πολέμου και υποσχέθηκε να καλέσει τον κ Ψωμιάδη σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και συντονισμός των προσπαθειών .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ