ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΟ paidis.com

Από τη συνδικαλιστική παράταξη των εκπαιδευτικών β/βαθμιας Λάρισας “Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις”, με αφορμή άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα paidis.com πήραμε την παρακάτω επιστολή, με τίτλο “Μια οφειλόμενη απάντηση”:

Αξιότιμε κ. Παιδή,
θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας αλλά και στο κοινό σας τη διαμαρτυρία μας για άρθρα τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σας και αφορούν θέματα που άπτονται της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας.

Αναφερόμαστε προσωπικά σε εσάς, διότι τα εν λόγω άρθρα ήταν ανυπόγραφα και κατά συνέπεια την ευθύνη έχετε εσείς ως διαχειριστής της ιστοσελίδας,(αν δεν είναι δικά σας).

Στις 19/12/2015, δύο μέρες μετά τις εκλογές των καθηγητών αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΟ;». Το συγκεκριμένο άρθρο προβοκατόρικα έριχνε την ευθύνη στις ΣΥΝΕΚ για το αν θα αποκτήσει η ΕΛΜΕ Λάρισας αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο ή «αριστερό». Στο άρθρο, ο μη υπογράφων, δεν έκανε τον κόπο να εξηγήσει τουλάχιστον τη θέση της παράταξής μας ώστε να είναι κατανοητή σε όλους. Όπως επίσης κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να αναφέρετε και τη θέση των άλλων παρατάξεων. Αυτή η όχι και τόσο «αθώα» επιφανειακή και ρηχή ανάλυση των γεγονότων έδειχνε προφανώς μονομέρεια και φωτογράφιζε επίσης ξεκάθαρα « καταλογισμό ευθύνης» στην παράταξή μας, πράγμα ανεπίτρεπτο για δημοσιογράφο που θέλει να είναι αντικειμενικός. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι κατά τη γνώμη μας δεν προκύπτει από πουθενά ότι η συνεργασία με τις Παρεμβάσεις στο προεδρείο της ΕΛΜΕ αποτελεί κριτήριο για το αν κάποιος είναι αριστερός ή όχι.

Στις 14/1/16 πάλι σε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «ΜΗΠΩΣ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ;» μπερδεύετε Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, κομματικά στελέχη, αυτοδιοικητικούς και συνδικαλιστές, τους οποίους τσουβαλιάζετε, λέγοντας πως παρουσιάζουν ανησυχητικά «δείγματα μετάλλαξης» και μέσα σε όλους αυτούς αναφέρεστε και σε εμάς για άλλη μία φορά. Για εμάς κριτές είναι οι συνάδελφοι μας και οι θέσεις και οι απόψεις του καθενός κρίνονται στην κοινωνία . Πιστεύουμε δε πως μεταδοτικός είναι ο αριστερισμός σε μικροαστικά στρώματα του πληθυσμού και ο από καθέδρας βερμπαλισμός. Δεν αισθανόμαστε να έχουμε καμία εξουσία, ώστε να ζαλιστούμε από αυτή. Μάλλον εσείς έχετε ζαλιστεί από την τέταρτη εξουσία του τύπου και θεωρείτε πως μπορείτε με περισσή ευκολία να προβοκάρετε παρατάξεις και να προωθείτε άλλες.

Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά πως θεωρούμε τους εαυτούς μας βαθύτατα θιγμένους από την αρθρογραφία σας. Αφού λοιπόν αναφέρεστε με τέτοιο τρόπο σε εμάς ως συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αναφέρεστε και στους συνδικαλιστές του κόμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ίδιο τρόπο, καθώς και των άλλων παρατάξεων.

Είναι φανερό στον καθένα πως μέσα από αυτά τα άρθρα τοποθετείστε ξεκάθαρα, με βάση τα πιστεύω σας, όπως έχετε φυσικά το δικαίωμα, αρκεί να μην γίνεται με τρόπο παραπλανητικό.

Ο δημοσιογράφος σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των δημοσιογράφων δικαιούται και οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές απόψεις ή πεποιθήσεις. Συνεπώς η αμεροληψία είναι ευθύνη που απορρέει από το λειτούργημα της αντικειμενικής και σφαιρικής ενημέρωσης.

Επειδή όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο, εμείς τουλάχιστον δε δίνουμε σε κανένα το δικαίωμα να μοιράζει πιστοποιητικά αριστεροσύνης και πολύ περισσότερο σε αυτούς που η αριστερά δεν είχε την «τιμή» να φιλοξενήσει στις τάξεις της για πολλά- πολλά χρόνια.

Επειδή δεν πρόκειται για προσωπική ιστοσελίδα αλλά για δημοσιογραφικό site, θεωρούμε πως για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα έπρεπε κατά την αποτύπωση των γεγονότων να τηρείτε τον κώδικά της, καθώς και να διασταυρώνετε τις πληροφορίες που σας διοχετεύονται και πολύ περισσότερο να φροντίζετε να μαθαίνετε και τη δική μας οπτική για τα γεγονότα”.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ:Φυσικά και τα δύο άρθρα στα οποία αναφέρεστε είναι προσωπικά άρθρα και σίγουρα αποτυπώνουν τις απόψεις μου ως δημοσιογράφου και διαχειριστή του blog.

Στο πρώτο άρθρο με τίτλο “ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΟ;”  και χωρίς να έχω διάθεση να απολογηθώ σε εσάς απηύθυνα ένα απλό ερώτημα αν θα ψηφίσετε πρόεδρο από τη ΔΑΚΕ ή πρόεδρο από τις Παρεμβάσεις, αναφέροντας φυσικά και τη δική σας θέση όπως εκφράστηκε στη συνέλευση όπου είχατε υπεραμυνθεί του αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου.

Τώρα αν εσείς αισθάνεστε θιγμένοι που ψηφίσατε για πρόεδρο τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ, ο μόνος που δεν φταίει είμαι εγώ.

Στο δεύτερο άρθρο με τίτλο “ΜΗΠΩΣ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ” δεν έκανα τίποτε άλλο από το να παραθέσω εν τάχει σειρά γεγονότων, μεταξύ των οποίων και η στάση σας στην εκλογή προεδρείου στην ΕΛΜΕ Λάρισας, τα οποία κατά τη γνώμη μου αποδεικνύουν την αλλαγή στάσης (μετάλλαξη) του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.

Κύριοι των ΣΥΝΕΚ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δημοσιογράφος στα άρθρα του και στα σχόλιά του εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις οι οποίες δεν λογοκρίνονται. Απλά κρίνονται από τους αναγνώστες του. Μάλλον μπερδευτήκατε λόγω επαγγέλματος και προσπαθείτε να βαθμολογήσετε τα άρθρα μου λες και είναι έκθεση στο σχολείο.

Μάθετε επίσης ότι ο δημοσιογράφος δεν γράφει για να γίνεται αρεστός σε κάποιους ή γα να γλύφει. Οσο για τα υπονοούμενά σας περί αριστερών, ούτε ζήτησα ούτε διεκδίκησα να δώσω πιστοποιητικά. Ο αριστερός φαίνεται από τη στάση του και από τις πράξεις του.

Τέλος σας τονίζω ότι οι εποχές της λογοκρισίας και του ελέγχου στη διακίνηση ιδεών και σκέψεων πέρασαν ανεπιστρεπτί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ