ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, προχωρούν οι αγρότες που φαίνεται ότι πλέον συντονίζουν τη δράση τους σε πανελλαδικό επίπεδο, μετά τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων από 30 μπλόκα που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη.

Οι αγρότες ενόψει και της συνάντησης με τον πρωθυπουργό που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα συμφώνησαν να εντείνουν τους αποκλεισμούς των δρόμων αύριο και τη Δευτέρα με τετράωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών ημερησίως από τις 12 μ. μέχρι της 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

Στη σημερινή συνάντηση των Τεμπών οι αγρότες αποφάσισαν να συντάξουν ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσουν και νέα συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του Βελλίδειου. Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Την ώρα που οι αγρότες ετοιμάζονται να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ο Πρωθυπουργός φαίνεται έτοιμος να εκτονώσει την ένταση, ανοίγοντας την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη, εξέφρασε την πρόθεση να συναντηθεί με αντιπροσωπείες αγροτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο».

φωτο: Δημήτρης Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ