ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ” ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα την ομάδα “Κένταυρος” του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία διακρίνεται σε διεθνής διαγωνισμούς με το μονοθέσιο αυτοκίνητο, που έχει δημιουργήσει.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με απόφασή του η  προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού (ανταλλακτικών) για  την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της εν λόγω ομάδας με το ποσό των 10.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Η συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πρόοδο και την εξέλιξη της ομάδας στην πρόοδο και την εξέλιξη της ομάδας με την υποστήριξη που παρέχει στην υλικο-τεχνική υποδομή είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Στηρίζουμε τους νέους που καινοτομούν, που διαπρέπουν, που θέτουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Επιθυμούμε η έρευνα που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να φέρει την προστιθέμενη αξία δημιουργώντας ευκαιρίες και προοπτικές αξιοποίησης της τεχνογνωσίας, που παράγεται μέσω τέτοιων δράσεων».

Η ομάδα στοχεύει φέτος στη δημιουργία ενός καινούργιου πιο ανταγωνιστικού μονοθεσίου, με βελτιώσεις στους τομείς της εργονομίας , οδικής συμπεριφοράς, βελτίωσης της απόδοσης του κινητήρα, αεροδυναμικής μελέτης και σχεδιασμού νέων αεροδυναμικών τμημάτων, για να συμμετάσχει σε ποιο απαιτητικούς διαγωνισμούς FSAE παγκοσμίως.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com