Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Κοινωνική Ασφάλιση έρχεται να προστεθεί στους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πλέον μονιμοποιούνται.

Το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους, αφού το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει νέες μειώσεις συντάξεων, αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την προς τα κάτω εξομοίωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών κ.ά.

Έτσι οι λύσεις που προτείνονται δεν παίρνουν ως βάση τις λαϊκές ανάγκες, αλλά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δηλ. την  κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, αφού η Ασφάλιση είναι «το μη μισθολογικό κόστος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους., βαρίδι στην αύξηση της κερδοφορίας τους.

Γ’ αυτό στον βρώμικο πόλεμο της προπαγάνδας μιλούν για «δυσβάστακτο» κοινωνικοοικονομικό σύστημα, ρίχνουν το βάρος στις αναλογίες συνταξιούχων- εργαζόμενων, στα διογκωμένα ελλείμματα των ταμείων, στην κακοδιαχείριση, στις ασφαλιστικές εισφορές, στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που συνεχώς αυξάνουν. Κρύβουν όμως ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το ασφαλιστικό, με τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία.

Δε λένε κουβέντα πως πάνω από 100 δις ευρώ είναι οι οφειλές κράτους και εργοδοσίας προς τα ταμεία, οι ζημιές από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο, το «κούρεμα» του PSI  όπως το ότι με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα ταμεία έχασαν μέχρι 1,5δις ευρώ. Θέλουν να κρύψουν ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Συνεπώς γίνεται φανερό πως δε βγαίνουν όλοι χαμένοι από τα κυβερνητικά σχέδια.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την κλιμάκωση της επίθεσης στο Ασφαλιστικό. την προώθηση της ανταποδοτικής λειτουργίας της Κοινωνικής Ασφάλισης, διότι μειώνεται το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος».

Αυτή είναι η ουσία της κυβερνητικής επίθεσης, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μεγάλο χρέος είτε όχι, με ή χωρίς μνημόνια.

Απέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, μοναδικός δρόμος είναι η οργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας για :

-Απόσυρση τώρα του αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων με άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, άμεση επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

-Πλήρη κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ