ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

 

«Είναι επιτακτική ανάγκη, αφενός, να μπει φρένο στα επόμενα μέτρα που σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή και αφετέρου να σχεδιαστεί επιτέλους το εθνικό εκείνο σχέδιο δράσης που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας χαιρέτησε τη συγκέντρωση των οινοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των γραφείων του ΣΘΕΒ Θεσσαλίας, τασσόμενος στο πλευρό των παραγωγών και επιχειρηματιών του χώρου, που  βλέπουν το μέλλον τους να προδιαγράφεται δυσοίωνο, εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης για επιβολή ΕΦΚ στο κρασί.

«Άνθρωποι νέοι, παραγωγοί με σπουδές και μετεκπαίδευση στο αντικείμενο, ανέλαβαν τα ηνία υφιστάμενων παραδοσιακών επιχειρήσεων ή έφτιαξαν τις καινούργιες δικές τους, καλλιέργησαν τα χώματα του τόπου μας με μεράκι και γνώση, έφτιαξαν νέες ποικιλίες και αναβάθμισαν την ποιότητα του παραγομένου προϊόντος, κάνοντας με τον τρόπο αυτό το ελληνικό κρασί ένα εξαγώγιμο προϊόν», υποστήριξε ο Λαρισαίος βουλευτής.

«Αντί η πολιτεία να δώσει κίνητρα, ενισχύοντας ουσιαστικά αυτή την προσπάθεια, έρχεται να φορολογήσει τους οινοπαραγωγούς επειδή δεν έμεινε και κανένας άλλος να φορολογηθεί, για να μην κόψουμε τις άχρηστες δαπάνες με τις οποίες στηρίζεται το κομματικό κράτος. Έτσι βλέπουμε την ίδια ώρα που επιβάλλεται φόρος στο κρασί, να αυξάνουν τους μισθούς των μετακλητών συνεργατών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος έκλεισε την παρέμβασή του σημειώνοντας πως «η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο»

«Γι’ αυτό και βλέπουμε τις κοινωνικές αντιδράσεις να φουσκώνουν και τις κοινωνικές ομάδες, τη μια μετά την άλλη, να παίρνουν θέση μάχης απέναντι στην πιο καταστροφική κυβέρνηση που υπήρξε στον τόπο. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να ανακοπεί η καταστρεπτική πορεία της χώρας», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ