ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ …

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας : «Κωνσταντίνος Κούμας», την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό των 3 Ιεραρχών, διοργανώνει μια εκδήλωση με τίτλο:

«Οι εκπαιδευτικοί θυμούνται …», την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2.016 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.

Οι εκπαιδευτικοί : Βασίλης Στεργιούλης (Θεολόγος, συγγραφέας), Μίτσα Βορβή (πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Παιδικής Μερίμνης Θηλέων Λαρίσης) και ο Κώστας Ζησόπουλος (Δάσκαλος, συγγραφέας) μας θυμίζουν  άλλες εποχές και μοιράζονται τις εμπειρίες τους, με την παράλληλη προβολή παλιών, ασπρόμαυρων φωτογραφιών.

Με επίκεντρο την εκπαίδευση, τα προβλήματα και τα γεγονότα της καθημερινότητας του σχολείου, θα γίνει και αφήγηση των αποσπασμάτων : «1η μέρα στο  Δημοτικό σχολείο»,  από το έργο «Αναφορά στον Γκρέκο», του Νίκου Καζαντζάκη. «Η πάνινη σάκα», από το έργο «Η μικρή πολιτεία μιας ζωής», της Ναννίνας Σακκά – Νικολακοπούλου. «Ο επιθεωρητής», από το έργο «3ον Χριστιανικό Παρθεναγωγείο», της Έλλης Αλεξίου. «Το περιοδικό … Φατρία», του Γρηγόρη Ξενόπουλου. Συμμετέχει και η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ